Hírek

Letartóztatták a Haladás vezetőedzőjét

2011. december 01., 13:29

Fogadási csalásokban való részvétellel kapcsolatban hallgatták ki ma Budapesten  Aczél Zoltánt, a Haladás-Sopron Bank vezetőedzőjét. A vád szerint a bűncselekményt még a Siófok trénereként követte el a labdarúgó-szakember. Aczél Zoltán tagadja az ellene felhozott vádakat.

Letartóztatták a Haladás vezetőedzőjét

Szerdán este a Videoton-Haladás Magyar Kupa nyolcaddöntő labdarúgó-mérkőzés után a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai őrizetbe vették Aczél Zoltánt, a vasiak vezetőedzőjét. Mint ma kiderült: fogadási csalásokban való részvétellel vádolják a trénert, amelyet még a Siófok edzőjeként követett el.

Tóth Miklós ügyvezető, Haladás-Sopron bank
Székely Tibort bíztuk meg a vezetőedzői feladatokkal. Ő készíti fel a csapatot. Van egy felkészülési programunk, az alapján. Ma délelőtt edzés, volt, holnap szintén edzés, szombaton pedig a visszavágó mérkőzés, amelyen a reményeink szerint a játékosok és mi is megteszünk mindent, hogy továbbjussunk.

A klubnál az első döbbenet után elkezdődött a felkészülés a szombati találkozóra. A csütörtök délelőtti  tréninget már az a Székely Tibor vezérelte le, aki amellett, hogy a Haladás edzője, Aczél Zoltán legjobb barátja is egyben.

Székely Tibor edző, Haladás-Sopron Bank
"Csakazértis" hangulat van, csak a Zoliért is, csak a csapatért is. Úgy érezzük, hogy mi egy család vagyunk, így ahogy vagyunk. Vezetőstől, játékostól, gyuróstól, szertárostól mindenki. Mindenki érzi a maga felelősségének súlyát. Nagyon szeretnénk ezt a kicsit agyon sztárolt, egy kicsit elkényeztetett Videotont megleckéztetni. Erre készülünk.

Információink szerint az ügyészség két labdarúgó, Sütő László és Horváth Gábor korábbi vallomására alapozva vádolja Aczél Zoltánt a csalásokban való részvétellel. A Pesti Központi Kerületi Bíróság pénteken reggel 9 órakor dönt arról, hogy a előzetes letartóztatásba helyezi-e a szombathelyiek vezetőedzőjét, avagy szabadlábon védekezhet majd.