Hírek

Letették az ausztriai S31-es gyorsforgalmi utat a magyar 87-es főúttal összekötő szakasz alapkövét Kőszegen

2019. június 28., 15:44

Az 1,8 km hosszúságú út megépülése tehermentesíti a szűk keresztmetszetű határállomást, és az osztrák Rattersdorf települést is. A beruházás 2021 nyarára készül el.

Letették az ausztriai S31-es gyorsforgalmi utat a magyar 87-es főúttal összekötő szakasz alapkövét Kőszegen

Ausztriában már gőzerővel folyik a gyorsforgalmi út folytatása Magyarország irányába. A Rőtfalvát elkerülő B61-es út alépítményei már elkészültek, hamarosan a burkolat következik. A régi út nagy terhet jelent az osztrák falunak, és az elhagyatott magyar határállomás rossz állapotú útja pedig csak sebességkorlátozással használható. A két év múlva elkészülő új úton gyorsabb és biztonságosabb lesz a közlekedés. Ennek tették le most az alapkövét.

Magyar Levente – államtitkár, Külgazdasági és Külügyminisztérium
5 új utat építünk meg Ausztria irányába a következő két évben: két új autópálya kapcsolatot Sopronnál, illetve Körmendnél, és három vasúti vonal fejlesztése is előkészület alatt áll

Az S31-es és a B61-es utak megépítése Burgenland első számú infrastrukturális fejlesztése – hangzott el.

Heinrich Dorner – tartományi tanácsos, Burgenland
Az útépítés munkahelyteremtő, és az ingázók életét is megkönnyíti, valamint gazdaságilag erősíti a térséget. Határon átnyúló hatásai is vannak beleértve az idegenforgalmat, a kultúrát, és mindent, ami ide tartozik.

Magyar oldalon 625 méter új nyomvonal épül és 200 méteren pedig a jelenlegi 87-es főút korrekciója valósul meg. A határátkelő felé sávos csomópontot építenek, és alkalmi ellenőrző helyet is kialakítanak, megoldják a csapadékvíz-elvezetést.

Ágh Péter – országgyűlési képviselő
Az épülő szakasz lehetővé teszi, hogy Vas megyéből, Kőszegről gyorsan, lakott terület érintése nélkül juthassunk el az S31-esig, onnan tovább Kismartonig, Bécsig, és a schwechati repülőtér felé. Megépülését követően a város megkezdheti a kerékpárút építését a volt vasúti töltésen. 9.43

Elhangzott, folynak már a Kőszeg-Szombathely közötti útszakasz megépítésének előkészületei is.

Huber László - polgármester, Kőszeg
Az M87-es útnak az előkészületei is zajlanak, pontosabban a tervet megelőző előkészületek. Ez a város szempontjából nagyon fontos lenne, ahogy Szombathelynek is.

A B61-es út 1,8 km hosszúságú szakasza, amely magyar oldalon a határátkelő után csatlakozik rá a 87-es főútra 2021 nyarára készül el. A munkálatok összköltsége mintegy 1,5 milliárd forint. A projekt az Ausztria-Magyarország Együttműködési Program támogatásával valósul meg.