Hírek

Lezárt baba-mama szobák

2010. május 13., 15:41

Tíz helyett egyelőre csak négy baba-mama szoba áll rendelkezésére azoknak a szülőknek, akik külön helyiségben szeretnének együtt lenni gyermekükkel a kezelés ideje alatt. A Markusovszky Kórház vezetése takarékossági okokból egy hónapja lezárta a csecsemőosztály egy részét.

Lezárt baba-mama szobák

A csecsemőosztályon kialakított hat baba-mama szoba most nem fogad betegeket. Azt tervezik, hogy nyár végén, ősz elején ismét megnyitják a részleget.

Málna két napja került be a gyerekosztályra makacs vírusfertőzéssel Kőszegről. Hat ágyas kórteremben kapott helyet, a szülei nem hagyták egyedül.

Oláh Csilla
"Nehezen bírná ha nem lenne vele senki a családból. Éjjel a férjem van vele, napközben meg én."

Csilla azt mondja, örülnek, hogy itt lehetnek a gyermekük mellett, még akkor is, ha az éjszakát széken ülve kell tölteni. Napközben könnyebb.

Most 22 gyereket kezelnek az osztályon, többségükkel a szülő is itt van. Kérhetnek külön szobát is, ezért napi 4500 forintot kell fizetni. Itt most négy ilyen helyiség használható. A csecsemőrészleget, ahol a másik hat szoba van, egy hónapja lezárták.

A részleg most üres, a baba-mama szobák sem működnek. Az ellátást összevontan oldják meg.

Igény van a baba-mama szobákra, de így nem jut mindenkinek. Az igazgatónő azt mondja, ha a szülő a gyerekével akar maradni, azt a több ágyas kórtermekben is mindig megoldják, matracot is adnak, ha kell. A súlyos betegséggel, hosszan bent fekvő gyerek mellett pedig minden esetben ott aludhat a szülő. Azt is leszögezte, a kórház számára nem előírás a külön baba-mama szobák működtetése, csak egy lehetséges szolgáltatás. Ősszel, amikor a hurutos, meghűléses esetek száma megugrik, ismét megnyitják a lezárt részleget, akkor megint benépesülhetnek az ottani baba-mama szobák.