Hírek

Lezárták a Vak Bottyán utcai Gyöngyös hidat

2013. június 21., 18:06

Az autósok nem, a gyalogosok és a kerékpárosok még közlekedhetnek rajta. Egy nemrég készült felmérés szerint a híd balesetveszélyes.

Lezárták a Vak Bottyán utcai Gyöngyös hidat

Csütörtökön zárták le a Vak Bottyán utcai Gyöngyös hidat. Az erre járókat  meglepte a  látvány.

"Ritkán járok erre, de meglepődtem, hogy még elsem tudok jönni itten."

"Meglepődtem. Mert nemolyan régen jöttem erre, akkor még nem volt lezárva."

"Alul megkell nézni mi van ott, minden el van rohadva. Megette a rozsda. Minél jobban várjuk, hogy kész legyen."

A szerdai közgyűlésen született döntés a  lezárásról. A képviselők ekkor tárgyalták a nemrég elvégzett vizsgálat eredményét. Ebben szerepelt, hogy a Gyöngyös-patakon átívelő híd szerkezetileg rossz állapotban van. Egyes elemek nagyon elhasználódtak. A korrózió okozta vesztüket. A vizsgálat kiderítette azt is, hogy az alacsony járdaszegély miatt ha a járművek felhajthatnak a járdára, leszakadhat a híd.  Alatta közművek is vannak, ami további gondokat okoz. A gyalogosok és a kerékpárosok csak a híd közepén tudnak közlekedni, az autósoknak kerülni kell. Bizonytalan meddig marad ez az állapot.

Lakézi Gábor, osztályvezető
Az előkészítő munka során felbcsüljük azokat a várható költségeket amik a híd rekonstrukciójával összefüggően várhatóak és ennek függvényében tud majd a közgyűlésünk dönteni, hogy ez a fedezet ami ide szükséges az már a 2014-es vagy csak azt követő időszakban kerül betervezésre.

Most terveket kell készíteni a felújításra illetve a környék forgalmi rendjének megváltoztatására az átmeneti időben. Lakossági fórumot is tartanak majd. Dönteni kell ugyanis arról, hogy a jövőben csak gyalogosok közlekedjenek a hídon, netán a kerékpárosok , vagy gépkocsik is áthaladhatnak rajta. Ez a felújítás költségeit is befolyásolja. A tervek szerint az ősszel kerülhetnek a javaslatok a közgyűlés elé.