MNB
MNB - 2

Hírek

Lezárult a hitoktatók mentorprogramja

2019. március 22., 15:22

Az oklevelek átadásával lezárult a Szombathelyi Egyházmegyében két éve zajló mentorprogram. A hitoktatóknak szervezett képzés célja, hogy új ismeretek birtokában a szakemberek segíteni tudják kollégáikat az eredményesebb munkában.

Lezárult a hitoktatók mentorprogramja

Gombos Ágnes 20 éve dolgozik hitoktatóként. Azt mondja: a képzésen hallottakat jól tudja majd használni a hittanóráin, és másokkal is szívesen megosztja az új ismereteket.

Gombos Ágnes - hitoktató
„Számomra legjobban az élménypedagógia módszer tetszett. Nagyon sok módszertani ötletet kaptunk: képzések, hittanórák vezetéséhez, tervezéséhez.”

Huszonhárman vették át a kétéves képzést lezáró elismerő oklevelet Székely János megyéspüspöktől. A mentorok hitoktató kollégáikat segítik majd: részt vesznek hittanórákon, a látottakat megbeszélik, segítenek a nehézségek megoldásában, az új módszerek bevezetésében. Így a diákok jobban megérthetik a tananyagot, mélyebb tudásra tehetnek szert.

Martos Levente Balázs – igazgató,Brenner János Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központ
„Mint minden más segítő vagy tanári pályán komoly a veszélye annak, hogy a személyes tartalékok elfogynak. Nemcsak a módszer, hanem a lelkesedés is megfogyatkozik. Ha egymást megértjük, meghallgatjuk, ha új és új módszereket tanulunk meg akkor ezzel tudunk leginkább ennek a tendenciának ellene dolgozni.”

A mentorok szeptemberben kezdik meg a munkájukat.