Hírek

Lezárult egy új szak akkreditációja az ELTE Savaria Egyetemi Központban

2019. május 15., 13:12

Főként gyógyfürdőkben, szállodákban, éttermekben számítanak a jövőben azokra a diplomás szakemberekre, akik az ősszel induló új ELTE-s szakon végeznek majd. Az egyetem vezetése nagy érdeklődésre számít már a pótfelvételi időszakában is.

Lezárult egy új szak akkreditációja az ELTE Savaria Egyetemi Központban

Lezárult egy új szak akkreditációja az ELTE Savaria Egyetemi Központban, ezt sajtótájékoztatón jelentették be. Az egyetem három éve tervezi a turizmus-vendéglátás közgazdász alapszak elindítását, amihez nemcsak a régió gazdaságának támogatását bírták, hanem az intézményen belül is megvolt az akarat, és pályázati forrást is találtak hozzá.

Németh István - rektorhelyettes, ELTE SEK
“Most kaptuk az értesítést, hogy a szak rendben elindulhat. Sajnos a felvételi tájékoztató szerkesztésének idejében ez a döntés még nem állt rendelkezésünkre. Így abba bekerülni nem tudott, de ez nem azt jelenti, hogy szeptembertől nem tudjuk indítani.”

Az új szakra nemcsak a pótfelvételi keretében lehet jelentkezni, hanem a már beadott jelentkezéseket érintő sorrendmódosítással is. Aki ugyanis a korábban meghirdetett gazdasági szakok valamelyikét jelölte meg, annak lehetősége lesz a turizmus-vendéglátás szak munkájába bekapcsolódni. És bár a Dunántúlon már létezik hasonló képzés, a szombathelyi egyedülálló lesz abban, hogy duális formában működik majd.

Székely Klára - adjunktus, Gazdálkodástudományi Tanszék, ELTE SEK
“Arra törekszünk, hogy a gyakorlat mondja meg azt, hogy mik azok az ismeretmennyiségek, ismeretterületek, amelyekre a hallgatóinkat fel kell készítenünk. Ebben nagyon szoros együttműködésre számítunk, és már folyamatban is van, a fürdőigazgatóságokkal, a szállodákkal, akik igazán meg tudják mondani, hogy mik azok az ismeretek, amelyeken keresztül a hallgatóink a legjobb szakemberekké válhatnak.”

Specializálódni is lehet majd: a hallgatók vallásturisztika, illetve wellness-turizmus szakirányt választhatnak a későbbiekben.