Hírek

Lisztadományt osztottak szét a Karitász munkatársai

2019. november 19., 14:57

Sokgyermekesek, egyedülálló nyugdíjasok, mélyszegénységben élők - az egyházmegye minden szegletébe jut abból a lisztadományból, amelyet a karitász önkéntesei csomagolnak és osztanak szét a napokban.

Lisztadományt osztottak szét a Karitász munkatársai

Egy egész kamionnyi liszt érkezett a szombathelyi egyházmegyei karitász udvarára. A lerakodás után nem sokkal már zacskókba mérik a fontos alapélelmiszert a megye plébániáiról érkezett önkéntesek, hogy a napokban aztán vidékre szállítsák. Rászorulókat segítenek egy-egy adag liszttel.

Papp Ferencné - önkéntes, Celldömölk-Alsósági Szent Miklós plébánia
“Vannak nagyobb családok, vannak, ahol tizen vannak. Van, ahol egyedülálló van, de kevés a nyugdíja neki, és őnekik. Gyerekek is vannak elég sokan a családban.”

Bakó Ildikó - önkéntes, Zalaegerszegi Jézus Szíve ferences plébánia
“Vannak nagyon, úgy mondom mélyszegénységben élő emberkék, tehát hegyi pincében lakik, komfort nélküli pincehelyiségben, és van olyan családunk is, ahol több gyermek van és Debrecenbe hordják a gyereket műtétre. Illetve van olyan családunk is, ahol lélegeztetőgépen van a gyermek, és az anyuka nem tud mellette ugye elmenni dolgozni.”

Ilyenkor az egyházmegye minden szegletébe kerül az adományból. A karitász a Magyarok Kenyere programban először négy éve vett részt.

Tuczainé Régvári Marietta - igazgató, Szombathelyi Egyházmegyei Karitász
“Azóta minden éven 3800 kg környékén kapunk, és ilyenkor idehívjuk a plébániai karitász csoportokat, főleg a vidéki plébániai karitász csoportokat, ahol még azért az idősek, a nagycsaládosok sütnek karácsonyra, készülnek karácsonyra, a 3-3 és fél kilós általuk elkészített táskákat elvigyék, és a karácsonyi csomagokkal együtt ezt kiosszák.”

Plébániánként 80 csomag lisztet visznek el saját autóikkal az önkéntes csoportok, és juttatják el a rászorulókhoz a következő napokban, hetekben.