Hírek

LMP-4K sajtótájékoztató

2014. szeptember 30., 16:06

A szombatheyi médiumok képviselői előtt tartott tájékoztatót a Fő téren Schiffer András, a Lehet Más a Politika társelnöke, valamint Istvánffy András, a Negyedik Köztársaság Párt elnöke.

LMP-4K sajtótájékoztató

Schiffer András a sajtótájékoztatón elmondta, hogy akár a baloldali összefogás vagy a kormánypárt hatalomra kerülése már nem lehet megoldás Szombathelyen, ahol botrányok sora fűződik mindkét párthoz. Az LMP, Horváth Zoltán polgármester-jelölt személyében tiszta kézzel irányított városvezetést ígér. A politikus hozzátette, hogy a párt a politikusok vagyonosodási vizsgálatára vonatkozó törvényjavaslatának az a célja, hogy az adóhatóság kötelező jelleggel rendszeresen vizsgálja meg a politikusok anyagi gyarapodását.

Istvánnffy András a baloldalt és a kormánypártot két, maffiaszerű hálózatként emlegette. Intézményi szintű változások szükségesek ahhoz, hogy a politikusokat rövid pórázon tartsák – hangsúlyozta a 4K! elnöke. A rendszerkritikusok részvételi költségvetés bevezetését javasolják. Ez azt jelenti, hogy az adott település költségvetésének 15-20 százalékos felhasználásáról a szavazók dönthetnének.