Hírek

LMP: Csatlakozzunk a klímabarát településekhez!

2010. február 26., 15:09
Szombathely csatlakozását kezdeményezi a Lehet Más a Politika helyi szervezete a Klímabarát Települések Szövetségéhez. Az LMP 1-es és 2-es választókerületi jelöltjei tegnap a Pelikán Parkban tartottak sajtótájékoztatót.
LMP: Csatlakozzunk a klímabarát településekhez!

„Gondolkodj a globálisan, cselekedj lokálisan!" - ezzel a nemzetközi ökológiai és zöldmozgalmi jelmondattal kezdődött a Lehet Más a Politika szombathelyi sajtótájékoztatóját. Az LMP két országgyűlési képviselőjelöltje a héten levélben kéri a város polgármesterét, hogy Szombathely csatlakozzon a Klímabarát Települések Szövetségéhez. Ennek viszont feltétele egy helyi klímastratégia, aminek kidolgozásához az LMP szakértői segítségüket ajánlják.

Láng Zoltán - képviselőjelölt, Lehet Más a Politika
"További műhelyeket: ökológiai, természetvédelmi egyesületi műhelyeket fogunk kezdeményezni idén."

Hogy minél szélesebb rétegeket vonjanak be a klímavédelmi programokba, bár Szombathely nem iparváros, így a levegője viszonylag tiszta.

Fontos lenne a város szempontjából, hogy példát mutasson. Például azzal, hogy a közintézményeiben megújuló energiaforrásokat alkalmaz, így csökkentve a károsanyag-kibocsátást. A környezetbarát technológiákat használó Szombathely turisztikailag is vonzóbb lehet.

Bogáti András - képviselőjelölt, Lehet  Más a Politika
"Ha tudatosan gondolkodunk és felelősen, akkor hagyjunk valamit az unokáinknak, és ők is tovább tudják a stratégiát vinni, amit a klímabarát települések szempontjából fontosnak tartunk."

Bogáti szerint egyszerűsíteni kellene a megújuló energiák felhasználását segítő pályázatokat is.