Hírek

LMP-jelöltek Vas megyében

2010. szeptember 06., 16:30
A Lehet Más a Politika Vas megyében három településen, Kőszegen, Bozzaiban és Gércén indít önállóan polgármester-jelöltet. Megyei listát nem tudtak állítani. Szombathelyen 11 képviselőjelöltjük ajánlószelvényeit fogadta el érvényesnek a Választási Bizottság. A párt az önkormányzati választás Vas megyei indulóiról hétfő délelőtt a Fő téren tartott sajtótájékoztatót.
LMP-jelöltek Vas megyében

11 jelöltet indít a szombathelyi egyéni választókerületekben a Lehet Más a Politika. A kompenzációs lista első helyén Horváth Zoltán áll. A képviselőjelölt hangsúlyozta: sikerült teljesíteni a maguk elé kitűzött minimális célt azzal, hogy startvonalhoz állhatnak az októberi önkormányzati választáson. A párt Vas megyei koordinátora, Gergácz Ildikó ellmondta: megyei listát nem sikerült állítaniuk, a szükséges ajánlószelvényeknek a 97%-át sikerült összegyűjteniük.

Plechl Tibor István, az LMP kőszegi polgármesterjelöltje úgy fogalmazott: vissza kell adni a közbeszéd civil jellegét. Az önkormányzatok döntéseit a párbeszédnek kell megelőznie, a pályázati forrásoknak pedig a munkahelyteremtő beruházásokat kell segíteniük.