MNB - 2
MNB

Hírek

LMP: Plázastop és piacstart

2011. június 29., 18:11

Plázastopot és piacstartot hirdet az LMP. Ma Szombathelyen a zöldpárt tagjai helyi őstermelőktől vásároltak azért, hogy felhívják a figyelmet arra: életre kell kelteni a helyi piacot azért, hogy fellendüljön a környék gazdasága.

LMP: Plázastop és piacstart

Málnát, hagymát, barackot és virágot is vásárolt ma délelőtt az LMP szombathelyi önkormányzati képviselője a termelői piacon. A párt országos kampányához csatlakoztak a vasi megyeszékhelyen is.

Eszerint minden nagyobb településen erősíteni szeretnék a helyi kereskedőket, a helyi termelőket, és így a helyi piacot. Szórólapot is osztottak a zöldpárt tagjai. Ezen arra hívják fel a figyelmet, ha a helyi piacon helyben termelt zöldséget, gyümölcsöt vásárolunk, akkor friss áruhoz jutunk, és a profit is helyben marad.

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő, LMP
Mi nem vagyunk ellenségei, nem gondoljuk, hogy be kéne záratni a multit, hanem azt szeretnénk, hogy mellettük felerősödjenek a helyi termelők, a családi gazdaságok. Nem valami ellen, hanem valami mellett emeljük fel a szavunkat.


Szombathelyen nemrég a párt javaslatára országos példa született - mondta el az utcai sajtótájékoztatón Horváth Zoltán. Az őstermelők ugyanis helypénz megfizetése nélkül árusíthatják házuk előtt közterületen árujukat. A párt féléves plázastopot is hirdet, ezzel azt szeretnék elérni, hogy ne sorvadjanak el a helyi piacok.