Hírek

Madárbemutatót rendeztek a vasszécsenyi művelődési házban

2012. május 24., 22:00

A környék iskolásainak és óvodásainak négy napon át megtekinthető madárgyűjtemény helyi tenyésztők tulajdona, akik most a gyerekek kedvéért állították ki a mintegy százféle trópusi díszmadarat. Ezzel is a természet megóvandó értékeire kívánták felhívni a figyelmet.

Madárbemutatót rendeztek a vasszécsenyi művelődési házban

"Ez a lilás nagyon szép!"

"Trópusi vidékekről származó, változatos színekben pompázó madarakat csodáltak a gyerekek a vasszécsenyi művelődési házban. A kalitkákban lévő papagájokat, zebrapintyeket és a többi különleges díszmadarat is Horváth Zoltán és barátai tenyésztik."

"Ezek a madarak azért kapták a nevüket, mert a Kanári-szigetekről származnak, és az őshazájkban még olyan zöldes-sárgás színük volt."

"A ma is többféle színváltozatban létező kanárit hamar felismerték a gyerekek, de például kacagó gerlével, japán sirálykával vagy rizspinttyel most találkoztak először."

Somogyi Bálint
Egyrészt velük érdekesebb az élet, és hangosak, de legalább felfigyelnek rájuk, és jó közérzetet nyújtanak.

Némelyik madár igazi ritkaságnak számít, olyan kevés van belőle. Ez a citrompapagáj eredetileg magas hegységekben őshonos, de ma már csak tenyésztett változata létezik.

Horváth Zoltán
Ezek mind a trópusi orzságokból származnak, Dél-Amerikából, Afrikából, Ausztráliából, illetve Ázsiából, ezeket magántenyésztők tartják és tenyésztik az otthonaikban, illetve a madárházakban.

Az Európában őshonos madarakkal színes fotókon ismerkedhettek a gyerekek, s akinek kedve volt, természetvédelmi totót is kitölthetett vagy rajzot készíthetett.