Hírek

Madármegfigyelő kirándulás

2011. január 14., 07:16

Madarakkal ismerkedtek a Weöres Sándor Óvoda kis ovisai ma délelőtt a Csónakázó-tónál. Az intézmény nagy hangsúlyt fektet a gyerekek környezeti nevelésére, így a téli hónapokban is rendszeresen járják a természetet. A gyerekek hattyúkat, kacsákat etettek, és távcsővel is megfigyelhették a madarakat.

Madármegfigyelő kirándulás

Érkeznek az ovisok a Csónakázó-tóhoz. Itt tanyáznak a hattyúk és a kacsák, ezeket jöttek megfigyelni. A gyerekek előzőleg készültek az alkalomra, olvastak és fényképeket nézegettek a madarakról, most pedig élőben is láthatják őket. A gyerekek megtudhatták, hol élnek, mit esznek, hogyan úsznak a madarak. Aztán előkerült a száraz kifli és kenyér, a gyerekek ezzel etethették a madarakat.

A gyerekek örömmel jöttek a madármegfigyelő kirándulásra.

Nagy Olívia

"Kacsát, hattyút, és galambot is láttam."

Varga Tamás

"Szereted a madarakat? És mivel eteted őket. Zsemlével meg kenyérrel?"

A Weöres Sándor Óvodában nagy gondot fordítanak a kicsik környezettudatos nevelésére. A természet és az állatok szeretetére tanítják őket. Minden évben ellátogatnak Tömördre, ahol megfigyelhetik, hogyan zajlik a madárgyűrűzés, gyakran sétálnak a kámoni arborétumban, az oladi kiserdőben és a felsőcsatári erdei iskolában is szerveznek nekik foglalkozásokat.

Szabóné Bogdán Krisztina - óvónő, Weöres Sándor Óvoda

"Fontos, hogy saját élőhelyükön figyelhessék meg az állatokat, lássák a mozgásukat, érezzék a láp szagát, hallják a madarak hangját."

A gyerekek távcsővel is megfigyelhették a távolabb tanyázó madarakat. Az óvodások egy Weöres Sándor verssel búcsúztak a hattyúktól és a kacsáktól.