MNB
MNB - 2

Hírek

Magabiztos Falco siker a Paks ellen

2012. január 23., 15:57

Az NB I-es kosárlabda-bajnokság 16. fordulójában a Falco-SZOVA KC Szombathely csapata 99:69 arányban legyőzte az Aréna Savariában a Paksi Atomerőmű SE gárdáját. A vasi sárga-feketék győzelmüknek, s az Albacomp soproni vereségének köszönhetően feljöttek a tabella második helyére.

Magabiztos Falco siker a Paks ellen

Közel 3 ezer néző előtt lépett pályára az Aréna Savariában az NB I-es kosárlabda-bajnokság 16. fordulójának csúcsrangadóján a Falco-SZOVA KC Szombathely és a Paksi Atomerőmű SE. Meglepetésre mindkét gárda többnyire magyar játékosaival felállva kezdte a derbit. A hazaiaknál csupán Pantelics, míg a vendégeknél a két Williams volt a pályán a feldobás pillanatában a légiós kontingensekből. Valószínűleg nem ez volt az oka annak, hogy nagy adok-kapokkal indult a mérkőzés: szinte felváltva szereztek kosarakat a küzdő felek. Az első negyed hajrája  viszon a Falcónak sikerült jobban, ennek köszönhetően pedig a vasiak vonulhattak 6 pontos előnnyel az első kisszünetre. A második etap elején aztán jött Timberlake hármasa, s ettől olyan lendületbe jöttek a szombathelyiek, hogy a 18. percben már egy kerek huszassal vezettek a sárga-feketék. Az első  félidő 50:33-as eredménye pedig nem sok jót ígért a vendégeknek a folytatásra nézve.

Fordulás után a Falco gárdája ott folytatta, ahol előtte abbahagyta, azaz kőkemény védekezés és kreatív támadások jellemezték továbbra is a vasiak játékát. A paksiak ugyan mindent megpróbáltak a felzárkózás érdekénben, de Bencze Tamás együttese csírájában folytotta el minden kísérletüket. A Falco végül is 99:69 arányban megnyerte a mérkőzést. A vasiak alaposan visszavágtak az őszi vereségükért, amikor is 90:82-re kaptak ki Pakson.

Bencze Tamás vezetőedző, Falco-SZOVA KC

A Falco 16 fordulót követően 14  győzelemmel, s csupán két vereséggel a második helyen áll a bajnokságban. A szombathelyiek hétvégi ellenfele, az Albacom kikapott Sopronban, így a fehérváriak visszaestek a harmadik pozícióba. A két gárda szombaton 15 óra 45 perckor csap össze Székesfehérváron a SportKlub Televízió kameráinak kereszttűzében.