Hírek

Magabiztos győzelemmel javította ki a múlt heti fiaskót a Haladás női röplabdacsapata

2020. november 25., 20:23

A szombathelyi lányok a Tatabányát verték hazai pályán az NB II-ben.

 

Magabiztos győzelemmel javította ki a múlt heti fiaskót a Haladás női röplabdacsapata

A jó erőkből álló Tatabányai RSE együttesét látta vendégül a Haladás női röplabdacsapata az NB II-es bajnokság hétvégi fordulójában. 01:17-01:28- Ragyogóan kezdte a rangadót a Hali, nagyszerű nyitásokkal és remek lecsapásokkal, 25:14-re behúzta az első szettet.

A második játékrészben sem változott a mérkőzés képe. 02:58- A szombathelyi lányok a játék minden elemében felülmúlták a vendég tatabányaiakat, így a második szettet is rendkívül magabiztosan, 25:13-ra nyerte a Haladás. A kettő-nullás vezetéssel bizakodva várhatta a folytatást a hazai csapat. (03:11)

A harmadik játszmát aztán sokkal jobban kezdte a Tatabánya, a vendégcsapat 4-0-ra elhúzott. A Haladás azonban újra megrázta magát és pillanatok alatt felzárkózott és fordított. Nyolc-ötös állásnál a vendégek vezetőedzője kért időt (06:40).

A folytatásban is a Hali uralta a találkozót, a hazaiak elléptek 10 ponttal és karnyújtásnyira kerültek a sikertől. 12:00- A mindent eldöntő győztes pont azonban nehezen akart megszületni, a Tatabánya feljött 24-21-re. 12:25- Ha nehezen is, de végül ezzel a szép ejtéssel a Haladás 25-21-re behúzta a harmadik játszmát, így teljesen megérdemelten 3:0-ra megnyerte a találkozót a Tatabánya ellen.

Szendrődi Rebeka - röplabdázó, Haladás VSE
“Felvállalta mindenki a nyitásait és a fogadásaink is jók voltak. Valamint amit a Peti mondott taktikát is betartottuk, így ez egyenlő volt azzal, hogy nyertünk.”

A Hali röplabdásai az előző fordulóban a Székesfehérvár ellen szenvedték el első vereségüket a szezonban, de most sikerült javítani, így a hatodik győzelemmel visszaugrottak a tabella élére.

Mucsi Péter - vezetőedző, Haladás VSE
“A múlt héten is talán egy kicsit az önbizalomhiány volt az, ami befolyásolta a mérkőzést. Megijedtünk a nagyobb nevű ellenfelünktől. A mai játékunkkal ott is több keresnivalónk lett volna. Mindenképpen szerettük volna kijavítani a múltheti csorbát, talán ezzel sikerült most helyre tennünk.”

A listavezető szombathelyiek a következő fordulóban is hazai pályán lépnek pályára, szombat este a Közgáz SC-t fogadják.