Hírek

Magabiztos győzelmet arattak az Aligátorok

2021. március 03., 13:40

A szombathelyi vízipólósok az egri Eszterházy Egyetem csapatát látták vendégül és remek hozzáállással a találkozón végig vezetve 15-6-ra ütötték ki ellenfelüket.

 

Magabiztos győzelmet arattak az Aligátorok

A Nagykanizsa elleni bravúrdöntetlen után az egri Eszterházy SC együttesét látta vendégül az AVUS vízilabda-csapata az OB I/B-s pontvadászat 13. fordulójában. A két gárda őszi meccsét 12 góllal nyerték a szombathelyiek, akik most is a találkozó esélyesének számítottak. Meglepetésre a vendégek szereztek vezetést, de gyorsan jött a válasz a világoskék-fehér sapkás Aligátoroktól. A folytatásban nagyot védett az egri kapus, de a következő akciót már nem úszták meg, átvette a vezetést az AVUS. A vendégeknek nem ment a góllövés, az Aligátorok pedig büntetőből is betaláltak, így az első negyed végén 4-1-et mutatott az eredményjelző.

A második etap elején hatalmas bravúrt mutatott be az AVUS kapusa, Kovács Barnabás. A túloldalon újra büntetőből született gól, így folyamatosan nőtt az Aligátorok előnye. Remekül védett a szombathelyiek hálóőre, képtelen volt betalálni az Eszterházy. Már az első félidőben eldöntötte a meccset az AVUS, a nagyszünetben 7-2 volt az állás.

A második félidőben a tetemes előny tudatában sem engedtek ki az Aligátorok, hatékonyan támadtak és stabilan védekeztek, nem adtak esélyt arra, hogy a vendégek visszajöjjenek a meccsbe. A találkozón végig az AVUS dominált, egyetlen percre sem forgott veszélyben a szombathelyi győzelem. Az Aligátorok lesimázták ellenfelüket és végül 9 góllal, 15-6-ra nyertek hazai pályán az egri Eszterházy ellen.

Gortva Zoltán - vezetőedző, AVUS
“Elégedett vagyok. Próbáltunk jól felkészülni és komolyan hozzáállni a meccshez. Náluk is sikerült egy elég sima győzelmet aratni, viszont nem akartunk lenézni senkit. Úgy álltunk hozzá, ahogy hétvégén is. Próbáljuk nem nézni az ellenfelet, hanem hozni a legjobb játékunkat mindenki ellen.”

A továbbra is harmadik helyen álló Aligátorok a hétvégén a fővárosi VIWA II. kerület otthonában ugranak medencébe az OB/I-ben.