Hírek

Magyar bajnoki címekkel zárták az évet a Haladás VSE súlyemelői

2020. december 18., 20:12

A junior korú Boros Viktória a felnőttek között nyert aranyérme után már világ- és Európa-bajnokságra készül.

 

Magyar bajnoki címekkel zárták az évet a Haladás VSE súlyemelői

Remek eredményekkel zárta a naptári évet a Haladás VSE súlyemelő szakosztálya. Márkus Erzsébet tanítványai a tatai felnőtt országos bajnokságról két aranyéremmel, illetve egy ezüst- és bronzéremmel tértek haza, míg a csapatbajnokság Budapesten rendezett döntőjében a hatodik helyen végeztek. A 2020-as évben a hazai versenyeket megrendezte a szövetség, de nemzetközi viadalokat törölték a járványhelyzet miatt.

Márkus Erzsébet - szakosztályvezető, HVSE
“Az az igazság, hogy még egyszer nem kívánom vissza ezt a 2020-as évet. Versenyzési szempontból nem volt szerencsés számunkra ez az év. Attól függetlenül, hogy a hazai versenyeken, minden korosztályos versenyen részt tudtunk venni, illetve felnőtt versenyeken, kiemelt versenyeken. Sőt, rendezni is tudtunk versenyt, hiszen Savaria Kupától kezdve kettő országos tini ob-t is rendezhettünk.”

Nagyszerűen indult a versenyszezon Boros Viktória számára, aki a Savaria Kupán országos csúccsal lett a női mezőny abszolút győztese. A 18 éves súlyemelő idén először lett felnőtt országos bajnok, most pedig már gőzerővel készül a jövő márciusi junior világbajnokságra, amelyet Szaúd-Arábiában rendeznek.

Boros Viktória - súlyemelő, HVSE
“Nagyon motivált vagyok, szeretnék bizonyítani, mivel sajnos idén nem tudtam. Jövőre szeretnék junior és felnőtt Eb-n szerepelni, és a világbajnokságon is, amire jelenleg már elkezdtem a felkészülést.”

A versenyző és edzője konkrét helyezést nem tűztek ki célul, már annak is örülnének, ha tényleg megtartanák a márciusi junior vb-t, valamint az áprilisi felnőtt Európa-bajnokságot.