Hírek

Magyar éremeső az Aréna Savariában

2014. szeptember 16., 18:54

Hatodik alkalommal rendezték meg Szombathelyen a Magyar Tornász Grand Prix-t. A közel 100 sportoló 10 országot képviselt. A magyar csapat 20 tornásszal vágott neki a versenynek.

Magyar éremeső az Aréna Savariában

Az egyéni összetett selejtezőkkel indult szombaton a nemzetközi tornászverseny, és vasárnap a szerenkénti döntőkkel zárult. Magyar szemszögből kimagaslóan jól sikerült a kétnapos nemzetközi viadal. Az Aréna Savariában szépszámú közönség előtt mutatta be 7.0 pontról induló lólengés gyakorlatát az olimpiai bajnok Berki Krisztián, aki sokkal összeszedettebb produkciót adott elő, mint a selejtezőben, így az erős nemzetközi mezőnyben nem volt kérdéses a győzelme.

Berki Krisztián – Európa-, Világ-, és olimpiai bajnok tornász
„A világbajnokság előtti utolsó versenyen, a döntőben egy jó gyakorlatot tudtam bemutatni, ami azért egy picit önbizalommal tölt el, egy kicsit jobb érzés a mai gyakorlatot visszanézni, mint a tegnapit. A világbajnokságról annyit tudok mondani, hogy nagyon-nagyon várom, ez a gyakorlat képes sokmindenre, de csak ott fog eldőlni mit érünk el vele.”

A férfiaknál Hidvégi Vid ugyancsak lólengésben bronzérmet nyert, míg gyűrűn Vlacsil Attila remekelt, aki szintén a dobogó legalsó fokára állhatott fel. A nőknél Böczögő Dorina felemáskorláton és talajon, Divéky Luca pedig ugrásban és gerendán diadalmaskodott. Kiváló teljesítményének köszönhetően Al-Salty Dália gerendán szerzett ezüstérmet. A szombathelyi Csillag Tünde szép talajgyakorlatot mutatott be, ami ezüstérmet hozott számára.

Csillag Tünde – tornász
„Az összetett napján minden gyakorlatomat sikerült bemutatni, ez azt mutatja, hogy versenyről versenyre egyre jobb formát hozok. A mai nappal elégedett vagyok a talajjal, szép gyakorlatot csináltam, sajnos a bírók a gimnasztikus részét nem fogadták el, így a kiinduló pontszámom 5 tizeddel kevesebb lett, elégdett vagyok magammal.”

Ez a verseny volt az utolsó gyakorlási lehetőség a magyar válogatott számára az októberi, kínai világbajnokság előtt.

Magyar Zoltán – elnök, Magyar Torna Szövetség
„Fiúk egy kicsit jobban állnak, nekik könnyebb lesz a 24-be bekerülni, ott meg kiemelve Berki Krisztián gyakorlatát, ezzel simán bekerül a döntőbe és ott már ezzel a gyakorlattal is érmes.”

A kiutazásig a női válogatott Tatán, a férfiak pedig a budapesti Tornacsarnokban készülnek.