MNB - 2
MNB

Hírek

Magyar Erősember és Erősport Liga alakult Szombathelyen

2019. augusztus 30., 13:53

A vasi megyeszékhelyen alakult meg a Magyar Erősember és Erősport Liga a hazai erősemberek összefogásának eredményeként. Terveik között szerepel egy V4 Erősember csapatverseny, szándékuk szerint megkeresik Szombathely legerősebb középiskolását, illetve a nemzet legerősebb emberét - beleértve a határon túli magyarokat is.

Magyar Erősember és Erősport Liga alakult Szombathelyen

Nemcsak versenyzőként, hanem szervezőként is bizonyított már Gadó András, akinek ezúttal a liga elnökeként újabb feladatokkal gyarapodtak a teendői. Köszöntőjében kiemelte, hogy az erősport is egyfajta látványsport, amelynek fejlődése folyamatos, így hazánknak is fel kell vennie a versenyt a nemzetközi mezőnnyel és nem csak sportolói szinten.

Gadó András - elnök, Magyar Erősember és Erősport Liga
"Ugyanúgy felépített módszer van, mind országos bajnokságot, mind könnyűsúlyú, tehát 105-ös országos bajnokságot, illetve masters kategóriájú versenyeket fogunk rendezni, természetesen ezt értve nemzetközi versenyekre is az országban legyen az kamionhúzó, legyen az erősember, illetve az ország egyes pontjain ugyanúgy jelen fogunk lenni bemutatókkal."

A nemzetközi kapcsolatokért, a sportesemények szervezéséért és a versenyzők felkészüléséért Nagy Ákos felel majd, aki súlyemelésben kétszeres junior világbajnoknak vallhatja magát, és háromszor képviselte már hazánkat a világ legerősebb embere viadalon.

Nagy Ákos - sportigazgató, Magyar Erősember és Erősport Liga
"Az elmúlt 10 évben gyakorlatilag világszerte versenyeztem több mint 30 országban, szinte minden nagy szervezetnél, aki számít ebben a sportágban, úgyhogy ezek abszolút élő kapcsolatok, tehát ebben nincsen nehézség, a versenyzőkről meg azt gondolom, hogy Magyarország legerősebb versenyzői szerintem nálunk vannak és abban bízom, hogy nagyon sok tehetség fog a következőkben hozzánk csatlakozni."

A várost Illés Károly képviselte a sajtótájékoztatón. Az alpolgámester szerint Gadó András kiváló sportolói teljesítményével a korábbi esztendőkben messze földre elvitte a város hírnevét. Hozzátette: az, hogy a liga Szombathelyen alakult meg, hosszútávú sikereket jelenthet a városnak.

Illés Károly - alpolgármester
"Ez egy olyan szerevezet, ami az ország ezen sportággal foglalkozó sportolóit magában szeretné majd foglalni, itt Szombathely központtal. Én úgy gondolom, mindenképp egy szép dolog és úgy gondolom jó helyre is került ez a megalapítás, hiszen Szombathely mindig is híres volt a nehézatlétikájáról, gondolhatunk itt egyébként a dobó szakágakra, vagy akár a súlyemelésre is, hisz mindegyik nagyon komoly és neves sportolókat adott mind az országnak, mind a világnak."

Legközelebb szeptember 21-én mutatják be az erősemberek, hogy mire is képesek. Celldömölkön ekkor rendezik meg a megyék csatáját a művelődési ház parkolójában. Minden megyét egy páros képvisel majd, vasi színekben a Gadó András - Adorján Balázs kettős méretteti meg magát.