MNB
MNB - 2

Hírek

Magyar, szlovák, és horvát csapatok a Horváth Zoltán Emléktornán

2017. szeptember 20., 15:17

A hagyományoknak megfelelően idén is négy csapat vesz részt a Horváth Zoltán Kosárlabda Emléktornán. A házigazda Falco mellett az Atomerőmű SE, valamint a szlovák Komárno és a horvát Eszék lép majd pályára az Aréna Savariában.

Magyar, szlovák, és horvát csapatok a Horváth Zoltán Emléktornán

Koczka Tibor - alpolgármester
“Horváth Zoltán 2009-es tragikus balesete, tragédiája úgy gondolom, hogy egy életre összeforrasztotta a falco 2008-2009-es kosárlabdacsapatát.  

Koczka Tibor alpolgármester ezekkel a szavakkal nyitotta meg azt a sajtótájékoztatót, melyen a nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Horváth Zoltán Kosárlabda Emléktorna részletes programját ismertették a média képviselőivel. A rendezvényen Gráczer György ügyvezető személyes emlékeit idézte fel.

Gráczer György - ügyvezető, Falco-Vulcano Energia KC
“Úgy gondolom, hogy Cece talán még mindig a Falco kosárlabdázója lenne, ha a tragikus baleset nem történik meg, hiszen amikor Szombathelyre érkezett 2+1 éves szerződést kötöttünk vele. Pont akkor, karácsony környékén folytak a tárgyalások újabb szerződéshosszabbításról.”

A Falco csapata kifejezetten jó formában várja az emléktornát, ugyanis a hétvégén a soproni Krasznai Kupát nyerték meg a sárga-feketék. Ráadásul a szombathelyi erőfelmérőn már a gárda két magyar válogatott játékosa is Szrecsko Szekulovics rendelkezésére áll.

Szrecsko Szekulovics - vezetőedző, Falco-Vulcano Energia KC
“Volt pár meccs most a Krasznai Kupán és a Kaposvárral is egy felkészülési meccs. Jó úton járunk. Hiányzott persze Perl Zoli és Tóth Norbi. Most hétfőn kezdtünk el együtt dolgozni. Kell most pár nap, hogy együtt gyakoroljunk és remélem, hogy minden rendben lesz.”  

A torna pénteken délután fél ötkor kezdődik a Paks-Komarno mérkőzéssel. Ezt követően a Falco este hétkor játsszik majd a horvát első ligás Eszékkel. A napi felnőtt belépők 1000, míg a diák és nyugdíjas jegyek 500 forintba kerülnek.