Hírek

"Magyarországon magyarul" címmel indít programsorozatot a Jobbik Vas megyében

2012. január 16., 16:51

A párt anyanyelvünkvédelmét állítaná a figyelem középpontjába. Emellett a nemzeti öntudat erősítését is célul tűzte ki a mozgalom. A részletekről ma tartottak sajtótájékoztatót.

Magyarországon magyarul címmel indít programsorozatot a Jobbik Vas megyében

A nemzeti összetartozás alapja a magyar nyelv, amely egyre jobban elsekélyesedik. Ez ellen kíván tenni a Jobbik - mondta a sajtótájékoztatón Bana Tibor,  a párt megyei elnöke.

"Fel kívánjuk emelni a szavunkat anyanyelvünk védelme érdekében, ezért határozott úgy a Jobbik Magyarországért Mozgalom szombathelyi szervezete, hogy több megszólalástól, megnyilatkozástól álló missziót indítunk ebben a témában."

A párt nehezményezi, hogy több közszolgálati médium is a magyar mellett angol, vagy éppen egy ismeretlen, kreált nyelv segítségével alkotja meg a csatorna nevét, illetve műsorainak címét. (képen látszik pl. a duna world)-hangsúlyozta Sárközy Csaba az oktatási bizottság tagja.

"Fölmerül a kérdés, hogy létezik-e olyan angol nyelvű televízió, amely magyarul hirdeti magát, avagy valaki meg tudná-e fejteni, hogy a szimfonik milyen nyelven van?"

Aggasztónak találják a fiatalok nyelvhasználatát is, ezért a közeljövőben több programot indítanak. Értelemhangsúlyos magyar nyelv, elferdített fogalmak és a magyar keresztnevek témakörben hallhatnak majd előadásokat az érdeklődők. A programot népszerű internetes oldalak, közösségi portálok segítségével ismertetik majd a nagyközönséggel, hogy minél többen csatlakozhassanak a magyar nyelv védelméhez.