Hírek

Május óta edz Pars Krisztián

2019. július 25., 18:53

Másfél éves eltiltása július 13-án járt le, de már május elejétől önállóan edzett Pars Krisztián, a Dobó SE olimpiai bajnok kalapácsvetője. Tervei szerint a július 27-én kezdődő országos bajnokságon áll újra dobókörbe. Azonban ezzel nem kis kockázatot vállal, hiszen bal térde miatt minden nap kínszenvedés számára.

Május óta edz Pars Krisztián

Szokásos, már-már rituális mozdulatokat végez a dobás előtt a 2012-es olimpia kalapácsvető bajnoka. Pars Krisztián azonban nem a tőle megszokott magabiztossággal áll a dobókörbe. December óta járja a kálváriáját, mivel makacs térdsérülésére csak egyetlen gyógyír van: a műtét, majd 4 hónapnyi lábadozás és rehabilitáció.

Pars Krisztián - olimpiai bajnok kalapácsvető, Dobó SE
"Hát a dobást ugye semmiképp nem lehet elhagyni. Itt elhagytam 1-2 olyan szökdelő gyakorlatot, amit éreztem, hogy nem jó neki. Mellette ugye a súlyemelést meg ezeket tudom csinálni, csak igazából vissza kellett vennem egy olyan 60-70%-ra, a dobásból közel 60%-ra, az erősítésből 70%-ra a munkát, ami annyit jelent, hogy fogásszámban nem tudok annyit megcsinálni, meg dobás számban sem tudok annyit megcsinálni."

Ez azt jelenti, hogy az eddigi 25 helyett a sportoló térde 14-16 dobásig bírja a terhelést. Az olimpikon azonban még mindig érzi magában az erőt és mindenképpen meg akarja mérettetni magát az idei világbajnokságon.

Pars Krisztián - olimpiai bajnok kalapácsvető, Dobó SE
"Ha most nem tudok produkálni, akkor valószínüleg nem lesz támogatásom a tokiói olimpiára. Ha meglesz a műtét, akkor nem tudok olyan lendülettel nekiállni, hogy biztos legyen az a háttér, úgyhogy megküzdök azért, hogy az országos bajnokságon - ami jövő héten lesz - sikerüljön legalább egy 75 métert dobnom."

Ehhez azonban bal térdének bírnia kell a nagyfokú torziós terhelést. A világbajnokságot Dohában rendezik október elején. Ezt követően feküdne újra kés alá a Dobó SE kalapácsvetője.