Hírek

Májusi közgyűlés összefoglaló

2012. június 01., 19:43

A színházigazgató-választás volt a fő téma a mai közgyűlés utáni sajtótájékoztatókon is. Puskás Tivadar szerint Jordán Tamás a közgyűlés bizalmát élvezi. A szocialisták azt remélik, hogy júniusra elkészül az igazgató munkaszerződése és eldől, hogy rendezhet és játszhat-e plusz pénzért, ahogy eddig. A Jobbik nem támogatta Jordán Tamás pályázatát, ők Koltay Gábort látták volna szívesen a színház élén. A költségvetésről, a műfüves pálya sorsáról és pályázatokon való részvételről is szóltak a politikusok.

Májusi közgyűlés összefoglaló

A bérlakások eladásával tovább folytatódik az önkormányzati vagyon felélése - kezdték a sajtótájékoztatót a Jobbik politikusai. Balassa Péter szerint az juthat így lakáshoz, akinek van pénze. A politikus sérelmezte, hogy a műfüves pálya építését napirendre sem vették, pedig korábban konszezusos döntés született róla, így pedig lemaradt a város a labdarúgó szövetség pályázatáról. Kifogásolta, hogy a közgyűlés értékbecslés nélkül mondott le a Fő tér 32. számú ház elővásárlási jogáról egy vevő javára. Balassa Péter elmondta: hűtlen kezelés miatt bejelentést tesz a rendőrségen Füzessy Zoltán ellen, aki két felügyelőbizottságnak tagja azután is, hogy a Jobbik kizárta őt a soraiból.
Czeglédy Csaba arról beszélt: a városvezetés csak ide-oda rakosgatja a pénzeket, és nincs koncepciója a 2013 utáni időszakra. Akkortól ugyanis a nem kötelező önkormányzati feladatokra nem lehet pénzt költeni, ha a költségvetésben hiány mutatkozik. A szocialisták frakcióvezetője bízik benne, hogy a júniusi közgyűlésre elkészül egy javaslat arról, hogyan tovább. A város jelenleg 1,5 milliárd forintot költ a nem kötelező feladatokra - tette hozzá. A műfüves pályáról kötött megállapodást a városvezetés előzetes egyeztetés nélkül rúgta fel, és nem igaz, hogy az MLSZ szigorított vola a pályázati feltételeken - szögezte le a politikus.
Rövid, de fontos közgyűlés volt a tegnapi - mondta Puskás Tivadar. Az ülés elején jutalmazták azokat a rendőröket, akik közreműködtek a szatír kézre kerítésében - emelte ki a polgármester. Szerinte a költségvetés mostani módosításával meg lehet teremteni a pénzügyi stabilitást, és akár a fejlődés lehetőségét is. A zárolást pedig igyekeztek úgy végrehajtani, hogy az a legkisebb bajt okozza. Lazáry Viktor a közgyűlésen megszavazott pályázatokat sorolta: óvodafejlesztésre és a Mesebolt Bábszínház kulturális programjára is beadványt készítenek, központi támogatást igényelnek a helyi közforgalmú közlekedés fenntartásához, az Aranyhíd Központ fűtés korszerűsítését pedig külső vállalkozó bevonásával oldják meg. Újságírói kérdésre válaszolva az alpolgármester elmondta: 15-15 millió forint plusz támogatást szavaztak meg a Falco és a Haladás részére, valamint feloldották a Mesebolt Bábszínház költségvetését érintő 10 millió forintos zárolást.