Hírek

Májusünnepet tartottak a Reguly Antal Általános Iskolában

2012. május 25., 18:28

A kulturális műsorok mellett voltak kézműves áruk is, és az udvaron  felavatták a szülők által letérkövezett részt. Az idén 135 éves intézmény minden évben szervez egy olyan eseményt, ahol a nemzetiségi hagyományoké a főszerep, idén ez a májushoz kapcsolódó ünnep keretében történt meg.

Májusünnepet tartottak a Reguly Antal Általános Iskolában

Dalos, táncos műsorok a színpadon, kézműves áruk az iskolaudvaron felállított standokon. A Reguly Iskolában a gyerekek tanáraik és szüleik segítségével készültek a Májusünnepre. Volt, aki arcfestésre vállalkozott.

Némethy Zsófia
"Utánanéztünk Interneten egy-két ilyen mintának, hogy hogy is kell ezt. Aztán a rajztanárunk segített elkezdeni. Azóta pedig csináljuk."

Az idén 135 éves iskolában tartott rendezvény a szőlősi városrész búcsúinak hangulatát idézte.

Zielbauer György igazgató, Reguly Antal Általános Iskola
"Mi minden évben májusban valamilyen nagyobb eseményt mutatunk be. Tavaly a rönkhúzás volt az iskolának bemutatott területe, az idén a májussal kapcsolatos tevékenységet a majálissal kapcsolatos tevékenységet mutatták be."

Az eseményen Puskás Tivadar is köszöntötte az egybegyűlteket. A polgármester szerint példamutató azoknak a szülőknek az összefogása, akik nemrég társadalmi munkában térkövezték az iskolaudvar 210 négyzetméteres területét.

Puskás Tivadar, polgármester
"Példát kell venni arról, hogy úgy gondoljuk, hogy valamit meg akarunk tenni, akkor nem azt nézzük, hogy mennyi pénz van rá, hanem azt nézzük, hogy ezt hogy lehet elintézni."

A munkát a szülők felajánlásaikkal segítették. Padokat készítettek, és játékok is ekrültek az udvarra.

Debrovszkyné Kántor Eszter
"Igazából agilis apukáknak és anyukáknak köszönhetjük. Mondhatjuk azt, hogy egy kis leveles megjelenésre jelentkeztek a szülők, és nagy meglepetésemre szolgált, hogy a megírt levélre az első szülői közösségi megbeszélésre tömegek jöttek."

A szülők összefogásával az udvarnak ezen a részén a balesetveszély is csökkent és a tanulók ezentúl itt is tudnak majd esős időben játszani.