Hírek

Már az újrakezdést tervezi a város

2020. március 25., 17:22

Felelősséget érez a városvezetés a kisvállalkozók iránt, akik a jelenlegi helyzetben nem tudnak dolgozni, vagy veszteségesen működnek - hangsúlyozta kedden este közzétett facebook-videójában Nemény András polgármester. A legújabb intézkedés az önkormányzati bérleményben tevékenykedők helyzetét könnyíti meg.

Már az újrakezdést tervezi a város

Nemény András - polgármester
"A mai döntésünk arról szól, hogy azok, akik a kérésünkre betartják a szabályokat, vigyáznak a munkavállalóikra, és bezárják az üzleteiket március 31-ig, azok áprilistól nem kell, hogy bérleti díjat fizessenek a veszélyhelyzet fennálltáig. Persze másoknak is szeretnénk segíteni, azoknak is, akik nem önkormányzati bérleményben vannak, ezért azt kérjük a bérbeadóktól, hogy vegyék figyelembe a lehetőségeiket a bérlőknek, és ahol csak lehet, csökkentsenek a bérleti díjakon."

Megvizsgálták az önkormányzati cégek üzleti terveit is, hogy kiderüljön, miként tudnak szembenézni a nehéz gazdasági körülményekkel. Komplex program indul annak érdekében, hogy a szombathelyi cégek, vállalkozások minél hamarabb kilábaljanak a válságból.

Nemény András - polgármester
"De nemcsak az önkormányzati cégek talpra állítása lesz a fontos, hanem valamennyi gazdasági szereplőé. Ezért már most elkezdtünk dolgozni egy új programon, a Szombathely Restart programon, aminek a lényege, hogy a Vállalkozói Központtal és a gazdaság szereplőivel együtt, egységben kezeljük a várost, és senkit nem akarunk magára hagyni."

Már elkezdődött a közös gondolkodás arról, ki, hogyan vesz részt az együttműködésben.

Babós Csaba - ügyvezető, Vállalkozói Központ
"25 éve végezzük a vállalkozások segítését, alapvetően vállalkozásindítás, hitelezés ... szolgálatába állítjuk."

Olyan most a város, mint egy nagy hajó: mindenki felkapaszkodhat rá, akinek segítségre van szüksége - fogalmazott a polgármester.