Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Már csak egy hét a karneválig

Adásban volt: 2013. augusztus 15.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Hétfőn már építik a Diadalívet, éjféltől lezárják a Thököly utcát. A Savaria Történelmi Karnevál augusztus 22-én, csütörtökön kezdődik, amikor  fellobban a Vesta-templom lángja, majd a Weöres Sándor: Galagonya című versére koreografált tűzszínházi produkciót nézheti meg a közönség.

Szombatig még jelentkezhetnek a karneválirodán azok, akik szívesen részt vennének a jelmezes felvonuláson. Még egy hét, és kezdődik Savaria Történelmi Karnevál.

Puskás Tivadar - polgármester
“Arra buzdítok mindenkit, hogy minél többen vegyenek jelmezt, minél többen vegyenek részt ebben a történelmi játékban. Minél többen érezzék azt, Szombathely Közép-Európa egyetlen olyan városa, amely 2000 év óta folyamatosan lakott. Legyünk büszkék erre, hirdessük másoknak is”

120 millió forintos költségvetésből közel 250 program várja a látogatókat augusztus 22. és 25. között a történemi időutazásra. A témaparkban 500 hagyományőrző táborozik majd, négy nagyszínpadon koncerteznek a fellépők, minden eddiginél több árus kínálja a portékáit. A Városháza előtt a Rábaköz értékeivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Új helyszín lesz a Zsidó udvar, és a Kalandvárban is különleges élményhez juthatnak az apróságok.

Mérei Tamás - kuratóriumi elnök
“Amit talán kevesen tudnak, hogy Rubik Ernő édesapja tervezett egy kétszemélyes vitorlázó repülőgépet, ami Góbé névre hallgat. A Szombathelyi Repülőklub 60 éves, -ezt a Góbé típust egyébként Szombathelyen is gyártották- és a most a gyermek helyszínen ki lesz állítva az egyik példány belőle, és a gyerekek az egyéb interaktív szórakozás közben beülhetnek egy ilyen vitorlázó repülőbe.”

A legnagyobb attrakció ezúttal is a fáklyás felvonulás lesz, mintegy 1000 jelmezes vonul majd a belváros utcáin pénteken és ugyanúgy szombaton is este 7 órától..

Szommer Ildikó - karneváligazgató
“Újdonság az is, hogy a felvonulási lelátó előtt két helyszínen, a püspöki palotánál és a Savaria Nagyszálló előtt mindaddig, amíg várakoznia kell a közönségnek, gondoskodunk a szórakoztatásukról. A palota előtt egy barokk zenész együttes lép fel, természetesen jelmezes csapatról van szó, a nagyszálló előtt pedig mutatványosok szórakoztatják a nagyérdeműt.”

Augusztus 24-én, szombaton munkanap lesz, de a parkolásért nem kell majd fizetni a városban. A Vasivíz több helyszínen is vizet oszt a karnevál ideje alatt. Aki a témapark és Romkert  fizetős programjaira jelmezben érkezik, kedvezményt kap a belépő árából és a vasúttársaság is félárú jegyet kínál a históriás fesztiválra érkezőknek.

2013. augusztus 15.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Nyakkendő nélkül
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében