MNB - 2
MNB

Hírek

Már épül a kerítés a Jáki úti temetőben

2018. április 20., 14:08

Ez hatékony megoldás lehet arra a problémára, hogy bejárnak az őzek a sírokhoz, és lelegelik az ott lévő virágokat. A vadászkamara szerint ez a leghumánusabb megoldás - egyébként lehet majd fokozni a biztonságot szükség esetén.

Már épül a kerítés a Jáki úti temetőben

Készül a drótkerítés a Jáki úti temető erdő melletti részén. Itt jártak be azok az őzek, amelyek lelegelték a sírokról a virágokat. Közel tucatnyi, a kápolna és a hadisírok környékén lévő nyughelyet érint ez az évek óta fennálló kellemetlenség.

Kiskos Ferenc - ügyvezető, Vas Megyei Temetkezési Kft.
“Mivel más megoldást nem láttunk, egy kerítést szerettünk volna húzni. Több szervezettel egyeztettünk, hogy mi a megoldás itt az őzeknek a temetőn belüli kitiltására, és mivel vadásztatni nem lehet, ezért azt a megoldást választottuk, hogy egy kerítést fogunk húzni a temetőn belül,

El is kezdődött a munka egy héttel ezelőtt. Már több mint harmadával el is készültek már a szakemberek. A drótkerítés felállítása szerepel a cég 2018-as üzleti tervében is, a temetőlátogatók nyugalma érdekében azonban előrehezták a megvalósítást. A vadászkamara szerint ez a leghumánusabb megoldás.

Gagyi István - elnök, Vas Megyei Vadászkamara
“Azt hiszem, ezzel meg fog oldódni ez a probléma, sőt, ha ez nem sikerül, akkor később, megállapodtunk, hogy összeülünk és egy elektromos rendszerrel, vagy más módszerrel még megerősítjük, de szerintem ez a problémát meg fogja oldani.”

A kerítés mitegy két méter magas, így átugrani nem tudják az őzek, és alul sem tudnak átbújni.