Hírek

Már osztják a tankönyveket az iskolákban

2015. augusztus 27., 19:32

A legtöbb intézményben két napot is kijelölnek a szülők számára.

Már osztják a tankönyveket az iskolákban

A Gothard-iskolában a földszinti aulában osztották a tankönyveket csütörtök délelőtt. Hosszú sor állt, de gyorsan haladt a munka. Hátul nagy asztalokon tornyosultak a könyvek, osztályonkénti bontásban. Ott helyben le is ellenőrizték a csomagok tartalmát.

"Matematika, első második, megvan!"

Juhász Katalin - földrajztanár, tankönyvfelelős
"Mi augusztus 7-én megkaptuk a tankönyveket, iskolánkba akkor votl a szállítás. 8400 könyvet kaptunk körülbelül, és a tankönyvek hiánytalanul megérkeztek. A 7. osztályos földrajz atlaszok és az 5. osztályos történelematlaszokat pótolják, és azokat is szeptember elsejéig ígérik hogy megérkeznek iskolánkba."

Szakály Gerda kisfia elsős lesz, így nagy izgalommal várják az iskolakezdést. A kilenc és fél hónapig tartó tanuláshoz a tankönyvek már megvannak.

Szakály Gerda
"Nekünk szerencsénk van, mert új tankönyveket kapunk. Mivel első osztályos ezért ingyenesek a tankönyvek, tehát ezért nem kellett fizetni semmit. A többi tanszert amit beszereztünk már május-június-júliusban folyamatosan vásároltuk meg, hogy ne egybe kelljen mindent megvenni augusztus végén."

Egy átlagos tankönyvcsomag ára mintegy 10-15 ezer forint. Ugyanakkor az első három évfolyamban alanyi jogon mindenki ingyen kapja a tankönyveket, a 4. osztálytól kezdve pedig rászorultsági alapon lehet térítésmentesen hozzájutni az oktatási anyagokhoz.