Hírek

Már paypass-os bankkártyával is lehet parkolódíjat fizetni a városban

2020. február 13., 13:48

A forgalmasabb helyeken 13 olyan automatát állított üzembe a SZOVA, ahol ezt a lehetőséget is választhatja az autós. Ahová új automata kerül, már mind új típusú lesz.

Már paypass-os bankkártyával is lehet parkolódíjat fizetni a városban

72 fizető automata van Szombathelyen, ezek közül 13 modernebb, újabb típusú, amiket a város frekventáltabb helyeire telepítettek, mint például a levéltár, Thököly Imre utca, Uránia udvar.

Potyondi Nikolett - kommunikációs és HR munkatárs, SZOVA Zrt
“Az a tapasztalatunk, hogy bár egy kicsit másképp működnek, egyébként, mint a korábban megszokott automaták, az emberek abszolút magabiztossággal használják őket, tehát gyorsan megszokták és ő  egyre népszerűbb egyébként maga a bankkártyás fizetés is.”

Ha ezt a fizetési lehetőséget választjuk, jó, ha tudjuk a rendszámot, mert a start gomb megnyomása után ez az első lépés.

“Majd megnyomjuk a folytatás gombot, három lehetőséget dob fel a gép, ezek közül kiválasztjuk a bankkártyás fizetést, itt már alapból felajánlja a gép a negyed órát, ami 80 forint. Ha ez elég, megnyomjuk a folytatás gombot,  ”

Bankkártyás fizetésnél egy kicsit több időt kell várni. A piros nyíl jelzi, hogy készül a parkolójegy. Sokan örülnek az új lehetőségnek és elfogadják a rendszert.

Kevei Bálint
“Heti egy-kétszer parkolok ilyen zónákban, de igazából megértem, hogy miért kell ilyen, megoldást alkalmazni, hogy a csalásokat kiszűrjék, hogy elfogadják a parkolást mindenkinek.”

Ha a sorompós parkolókban várakozunk, mint amilyen például a Kőszegi utcában is van, biztosan elkerüljük a büntetést, és annyit fizetünk, amennyi ideig parkoltunk.