Hírek

Már üzemelnek a város szökőkútjai

2020. május 29., 23:50

A sajtó jelenlétében indultak el a csobogók a Fő téri szökőkútban, a koronavírus-járvány miatt a szokottnál néhány héttel később.

Már üzemelnek a város szökőkútjai

Horváth Soma - alpolgármester
“Én mindenkitől azt kérem, hogy tudom, hogy nagyon csalogató, főleg, ha nagyon jó idő van, mert most éppen nincsen, hogy esetleg a kezünkkel megnézzük, hogy milyen hőmérsékletű a víz, én kérek minden szombathelyit, hogy ezt most ne tegye, szemléljük egyébként kívülről. ”

A Szombathelyi Parkfenntartó munkatársai már korábban eltávolították a téli burkolatot és feltöltötték a medencét..

Kiss Dávid - ügyvezető igazgató - Szombathelyi Parkfenntartási Kft.
“Ilyenkor megkezdjük aztán a vízgépészeti elemeknek az ellenőrzését, ezeknek az általános karbantartása, különféle kisebb üzemi próbák, történnek. Megnézzük, hogy a különféle illesztések, fertőtlenítők, adagolók működnek-e és aztán ezt követi egy próbaüzem.”

Elsősorban a víz magas klórtartalma miatt, a szökőkutból inni vagy pancsolni benne tilos, hívják fel a figyelmet a szakemberek. A Fő térivel együtt 7 szökőkút üzemel a városban, ezek a kisgyerekesek kedvelt találkozóhelyei.

Sulyok Emília
“Először is nagyon szeretjük és örülünk, hogy végre megnyitották, és a kisunokámmal már az összes szökőkutat végignéztük. Megtanultuk, hogy hogyan játszanak, hogy elbújnak, és akkor kikukucskálnak a lyukon, aztán egyre magasabbra mennek. Igaz, Melinda? ”

A szökőkutakban a tervek szerint idén is október végéig lehet gyönyörködni.