Hírek

Március 17-e az írek nemzeti ünnepe

2015. március 17., 17:53

A hagyomány szerint ezen a napon halt meg az egyik védőszentjük, Szent Patrik. Ebből az alkalomból több szombathelyi iskolában is tavaszköszöntő ünnepséget rendeztek.

Március 17-e az írek nemzeti ünnepe

Zöldbe öltöztek és a nagyszünetben - utalva az elvárt szerencsére - lóhere formát alkottak az udvaron a Neumann-iskola diákjai. Írország védőszentjének, Szent Patriknak a napján így köszöntötték a tavaszt és hívták fel a figyelmet a környezetvédelemre. Az intézmény folyosóján a gyerekek munkáiból nyílt kiállítás, és a tanórákon is készültek már a kikeletre.

Csóka Nikoletta
„Megbeszéltük ki volt Szent Patrik, projekteket csináltunk újrahasznosított anyagokból és Szent Patrikról beszélgettünk órán, rejtvényeket oldottunk meg, meg új szavakat tanultunk róla.”

Az osztályok képviselői egy-egy zöld papírból hajtogatott hajót engedtek vízre az iskola ökoparkjában. A most kezdődő Nyelvi Hetek programjait ugyanis a vissza a természethez szlogen jegyében rendezik. A rendezvénysorozat a következő hetekben folytatódik.

Sipőczné Lőrinc Aletta – angotanár
„Szépkiejtési versenyt redezünk német és angol nyelven, valamint projektkészítő verseny is lesz, illetve április 13-án zárulnak a nyelvi hetek, a megyei angol projekt verseny döntőjével.”

Tánccal, versekkel, zenével tűzdelt ír műsorral készültek a Simon-iskola angol tagozatos diákjai Szent Patrik napjára. Az intézményben immáron második alkalommal rendeztek tavaszköszöntő ünnepséget. A műsort követően Magyarországon élő külföldiektől hallhattak előadást a diákok saját országuk kultúrájáról.