Hírek

Márciusban kezdőhet a várfelújítás

2011. február 14., 16:14
Kedden dönt a kőszegi képviselőtestület a Jurisics vár felújításának kivitelezési közbeszerzéséről. Uniós forrás segíti a várost a műemléképület renoválásában. Megújul a Jurisics tér is, a tervek szerint márciusban már kezdődhetnek is a munkák. Többek között a várost érintő főbb beruházásokról, az idei évi turisztikai programokról is szó esett az Írottkő Naturpark Egyesület mai fórumán.
Márciusban kezdőhet a várfelújítás

Január óta nem látogatható a vár. Hamarosan megkezdődik a felújítása. Új arculatot kap a tér is. A két beruházás 1,5 milliárd forintba kerül, amihez jelentős uniós forrást kapott a város.

Rimányi Krisztina  osztályvezető, Hatósági Osztály, Kőszeg
"A vár épízésének kivitelezési közbeszerzéséről holnap fog dönteni a képviselőtestület. Ezt követően fogunk eredményt hirdetni és ha minden jól megy, akkor a hónap végén szerződést is fogunk kötni. A belváros rehabilitáció kapcsán a kivitelezővel volt egyeztetés és azt az információt kaptuk, hogy az időjárástól függően március közepén megkezdődhet a felújítás."

A tervek szerint jövő nyárra fejeződnek be a munkák.


Básthy Béla alpolgármester
"Az elmúlt évben pénzük sem volt sok a magyaroknak és hosszú hétvége sem volt sok. Ennek megfelelően a szálláshelyek és a vendégéjszakák számában csökkenést lárunk. Bízunk abban, hogy az idei, de leginkább a jövő év hozhat változást."


Nem marad el az ostromnapok, a várszínházi előadásokat pedig új helyszínen láthatja a közönség.

Somogyi Györgyné titkár, Írottkő Natrúparkért Egyesület és Tourinform Iroda
Ennek kapcsán szeretnénk több hónapon keresztül vetélkedősorozatot létrehozni a lakosságnak, ami a Natúrpark identitásáról, imázsáról, ennek megerősítéséről szól.

A nagyobb rendezvények idején komoly gondot jelentett gépjárművekkel a parkolás Kőszegen. A volt Posztógyár területén több mint félezer parkolót alakítanak ki a közeljövőben, így a szakemberek szerint enyhülhet ez a probléma.