Hírek

Másfél milliárd forintos beruházás a lukácsházi SCHOTT Forma Vitrumnál

2012. szeptember 25., 18:09

A fejlesztésnek köszönhetően ötödével több gyógyszeripari üvegcsét képes gyártani a vállalat. Új gépeket vásároltak, melyek üvegcséket és karpullákat állítanak elő a gyógyszergyárak számára. A fejlesztést 308 millió forinttal támogatta az Európai Unió és a magyar állam. A vállalat napokon belül újabb beruházásba kezd, amellyel 30 új munkahelyet teremt.

Másfél milliárd forintos beruházás a lukácsházi SCHOTT Forma Vitrumnál

"Színtelenből és barnából dolgozunk, ez az alap."

Ilyen másfél méteres üvegcsövekből készülnek az ampullák, üvegcsék és a cukkorbetegség kezelésében használt karpullák a lukácsházi gyárban. Évente 1,5 milliárd darab terméket értékesítenek, főként külföldi gyógyszergyáraknak. Jelenleg  520 dolgozójuk van. A német többségi tulajdonú vállalat folyamatosan fejleszt, a következő három évben 5,5 milliárd forintot fordítanak különböző beruházásokra. Nemrég lezárult az üvegcse gyártókapacitás bővítését szolgáló pályázati programjuk, amelynek köszönhetően új gépeket vásárolhattak.

Christoph Döppes - ügyvezető, SCHOTT Forma Vitrum Kft.
szinkron: "A Gazdaságfejlesztés Operatív Program keretében hat gépet szereztünk be, ebből öt üvegcsegyártó- és egy karpullagyártó gép. Ezek a berendezések a két termékcsaládban mintegy 20 százalékos kapacitásnövekedést jelentenek a cég számára."

A vállalat hamarosan újabb fejlesztésbe kezd: napokon belül elindul a gépfelújító központ építése. Itt újítják majd fel a SCHOTT európai gyáraiban használt gépeket. A beruházás 30 új munkahelyet teremt.

Szabó Imre - pénzügyi igazgató, SCHOTT Forma Vitrum Kft.
"Egy részük a gépfelújításban az ahhoz szükséges szakmákból, mechanikai megmunkáláshoz szükséges szakmákból kerül majd ki, és a végzettség mellett a nyelvtudás is számít majd, hiszen intenzív külföldi kapcsolatokra épülő üzletág jelenik meg ezzel az életünkben."

A pályázat keretében két csúcstechnológiájú üvegcsegyártó gépet is vásárolnak, ilyen berendezést magyarországi gyárban eddig még nem használtak. A program összértéke egymilliárd forint, amelyhez 250 millió forint pályázati támogatást sikerült elnyerni. Az új csarnok várhatóan 2013 áprilisára készül el.