Hírek

Mások lakásait adta bérbe áron alul egy kőszegi férfi Szombathelyen

2013. augusztus 06., 16:38

A tömegesen jelentkező albérlőkkel azonnal szerződést kötött, és az egyhavi díjon felül kauciót is szedett tőlük. Eddig 27 rendbeli csalással gyanúsítják, a rendőrség azonban további sértettek jelentkezését várja. A szombathelyi rendőrök a hétvégén elfogták a már körözött, több álnevet is használó fiatalembert. A csalás sorozatért akár 3 év börtönt is kaphat.

Mások lakásait adta bérbe áron alul egy kőszegi férfi Szombathelyen

"Családoknak a lakhatásával szórakozni, ez az egyik leggusztustalanabb dolog, amit el tudok képzelni."

Ez az asszony június végén költözött családjával ebbe a Kőszegi utcai lakásba. Egy internetes oldalon találta a hirdetést.

Katona Lászlóné
Saját lakásaként kínálta ezt a bérlakást. Ki is vettük tőle. 105 ezer forintot fizettünk neki. Beköltöztünk rá pár nap múlva, másnap már jött is az első friss lakó. Költözött volna, de mi már akkor itt voltunk.

Csak ebbe a lakásba 15 albérlő akart beköltözni, mindannyian kötöttek bérleti szerződést a csalóval, és fizettek is neki.

Katonáné ismét
Jól szituált, jól öltözött, dolce cabanas pénztárcában állt a pénz, úgyhogy semmi. Egyedül nekem az volt gyanús, hogy 35-ért kínálja a belvárosban ezt a lakást bútorozottan, de aztán megnyugtatott.

A 25 éves B. Zsolt május közepétől július végéig adta bérbe mások lakásait sajátjaként.

Balogh Gábor bűnügyi osztályvezető, Szombathelyi Rendőrkapitányság
Három lakást kivett rendesen, a negyedik ismerősei lakása volt. Ezeket hirdette azzal a legendával, hogy ő Ausztriában dolgozó építési vállalkozó vagy pedig szakács. Álnéven mutatkozott be, így hirdette a lakásokat.

A fiatal férfi nagy lábon élt, szombathelyi panziókban és hotelekben lakott, így az átvert emberek pénzének nagy részét elköltötte. A körözött csalót a vasútállomás környékén ismerték fel és fogták el a járőrök a hétvégén. A bíróság hétfőn előzetes letartóztatásba helyezte. Eddig 27-en jelentkeztek a rendőrségen, de valószínűleg még több albérlőt is átvert a csaló. A Szombathelyi Rendőrkapitányság kéri, hogy az alábbi telefonszámon jelentkezzen azok  akiket a férfi megkárosított, vagy az üggyel kapcsolatban információval rendelkeznek.

112-es segélyhívó, vagy 94/521-196