Hírek

MDF a kopogtatócédulákról

2010. április 27., 16:28

Marton Zsolt, a Fidesz frakcióvezetője el akarta lehetetleníteni a választások előtt az MDF képviselőjelöltjét, mint jobboldali alternatívát Szombathelyen. Így értékelte Szabó Gábor, hogy a választások előtt a kopogtatócédulák hitelességét megkérdőjelezve Marton Zsolt feljelentést tett a Választási Bizottságnál, aminek következményeként rendőrségi nyomozás indult. Az MDF visszautasítja ezt a módszert.

MDF a kopogtatócédulákról

A kopogtatócédulák hitelességével kapcsolatban Marton Zsolt tett feljelentést a Választási Bizottságnál az utolsó pillanatban, ahogy Szabó Gábor fogalmazott, így már nem tudtak rá érdemben reagálni. A beadványban egy levélre hivatkozik a Fidesz kampányfőnöke.

Dr. Szabó Gábor, képviselőjelölt, MDF
"Ebben a levélben, amit a Választási Bizottságnak írt a fiktív szerzője, Túróczi András, ezt a levelet használta fel állításai bizonyítékaként, hogy vizsgálják felül a kopogtatócédulákat, merthogy nem azok írták alá, akiknek a nevére ki lett állítva, Marton Zsolt szerint."

A Választási Bizottság a fellebbezést elutasította, de az ügy a rendőrségre került. A következő napokban közel ezer szombathelyi választópolgárt hallgathatnak ki a nyomozóhatóságok tanúként a kopogtatócédulák hitelességét vizsgálva. Az MDF visszautasítja a helyi politikacsinálásnak ezt a kirekesztő, megbélyegző, leszámolás jellegű stílusát és módszerét - mondta Szabó Gábor. Véleménye szerint ezzel azokat a szombathelyi választópolgárokat akarják elbizonytalanítani az őszi választások előtt, akik mérsékelt, konzervatív szavazóként az MDF-et és Szabó Gábort támogatták - hangzott el a sajtótájékoztatón.