Hírek

MDF a kopogtatócédulás botrányról

2010. szeptember 02., 17:35
Közel 20 perccel később kezdődött az MDF sajtótájékoztatója, mert előbb még Gróf István megyei elnök egyeztett Szabó Gáborral, a párt polgármester-jelöltjével. Mindketten etikátlannak tartották a 2006-os kopogtató cédulák előkerülését, amely ügy szerintük megnehezítette indulásukat a választáson.
MDF a kopogtatócédulás botrányról

Gróf István kifejtette, hogy a 2006-os választáson a képviselőjelöltek, az aktivisták gyűjtötték az ajánló szelvényeket és még az MDF irodán is leadhatták ezeket a választópolgárok. A cédulákat szabályszerűen páncélszekrényben tárolták és a párt vezetése senkinek sem adott utasítást másolatok készítésére. Ezért feljelentést tettek a rendőrségen annak kiderítésére, hogy ki és milyen módon készítette és juttatta ki a kopogtató szelvények másolatát.

Szabó Gábor szerint két embernek volt rá lehetősége, hogy hozzáférjenek az ajánló szelvényekhez, az akkori kapányfőnöknek és az iroda vezetőjének. Ez az ügy renkívüli módon megnehezítette a mostani gyűjtést, mondta, de nem tartotta publikusnak, hogy egy nappal a hátáridő lejárta előtt nyilatkozzon arról, hol tartanak a párt jelöltjei a kopogtató cédulák gyűjtésével.