Hírek

Még az idén négy buszmegálló újul meg a városban

2016. július 21., 16:42

A Bogáti úton két peron épül, az újperinti városrészben új utasváró és peron létesül, és a Petőfi telepen is újra cserélik az elöregedett buszváróhelyiséget.

Még az idén négy buszmegálló újul meg a városban

Szombathely költségvetésében idén 10 millió forint áll rendelkezésre buszmegállók kialakítására. A keret felett Puskás Tivadar polgármester rendelkezik. A város területéről több igény is érkezett megállóhelyek kialakítására. A gazdasági és városstratégiai bizottság megfogalmazta ezzel kapcsolatos szakmai állásfoglalását.

Lendvai Ferenc elnök, gazdasági és városstratégiai bizottság
„A gazdasági bizottság erről hozott most döntést két tételről. Összesen hétmillió forintből kerülnek kialakításra új buszmegállók. A Bogáti úton elkészül két peron, illetve Újperinten két különböző helyszínen is meglévő buszmegállókban elbontásra, helyettük új fedett buszmegállók kerülnek kialakításra.”

Az újperinti városrészben az utasváró pavilon cseréjét kérte a körzet önkormányzati képviselője. Az Erkel utca 6-os számú ház előtt lévő építmény leromlott állapotban van, és nem áll rendelkezésre az utasok le- és felszállást segítő peron sem. Itt várhatóan autóbuszöböl kialakítását is előírja majd a szakhatóság. Az új váróhelyiség és megálló kialakításának becsült költsége eléri a 3 millió forintot.

A Petőfi telepen a Halastó utcai buszfordulóban is rossz állapotban van az utasváró helyiség, a bizottság ennek a cseréjét is támogatta.

Balikó Benjamin
„Gyakran járok busszal folyamatosan innen a Petőfi telepről. Általában jól jön ez épület, hiszen sok ember várja itt a busz rendszeresen és az időjárástól is véd. Viszont eléggé lerongyolódott állapotban van, szóval ráférne egy kis felújítás,”

A bizottság megállapította azt is, hogy a Bogát utcában a 10-es és 13-as számú házak előtt lévő buszmegállókban a biztonságosabb fel- és leszállás érdekében indokolt lenne kiemelt szegéllyel peron létesítése, ezért a testület javasolja a polgármesternek, hogy ehhez az erre szolgáló keretből 2 millió forint fedezetet biztosítson.