Hírek

Még mindig veretlenek a HVSE női kézisei

2014. október 17., 17:44

Öt mérkőzés után öt győzelemmel áll a tabella első helyén a Haladás VSE másodosztályban szereplő női kézilabdacsapata. A vasi zöld-fehérek következő két bajnoki meccsüket hazai pályán játsszák majd, így minden esély adott  pozíciójuk megtartására.

Még mindig veretlenek a HVSE női kézisei

Három csapat áll pontveszteség nélkül a női kézilabda NB I-Nyugati csoportjában. A Haladás, a Szekszárd és a Budaörs közül azonban csak a szombathelyiek nyertek már öt mérkőzést, a másik két gárda egyelőre négy sikernél tart. Így a vasiak 10 ponttal a tabella első helyét foglalják el.

Jámbor Réka csapatkapitány, Haladás VSE
“Az alapozásunk igen hosszú volt, rengeteg felkészülési meccset játszottunk. Készültünk azokra a csapatokra, akikkel itt az eléjén találkoztunk. Az öt meccsből öt az elvárt volt, kötelező és sikerült is behúznunk nagyon jól.”

A Haladás együttese eddig 151 gólt szerzett és 138-at kapott. Ez azt jelenti, hogy a szombathelyiek átlagosan két-három találat különbséggel nyerik a meccseiket, azaz bőven van még hová fejlődniük.

Bölöni Roland vezetőedző, Haladás VSE
“A védekezésünk sokkal stabilabb lett a tavalyi évhez képest. Kevesebb gólt kapunk mérkőzésenként, mint az elmúlt szezonokban. A támadójátékunk azért még akadozik, mert hiányzik még a megfelelő összeszokottság. De próbáljuk javítani.”

A vasi zöld-fehérek a következő két fordulóban hazai pályán szerepelnek majd: október 18-án szombaton a Rinyamenti KC együttesét fogadják, míg 24-én pénteken a Mosonmagyaróvár gárdája vendégeskedik a Rohonci úti munkacsarnokban. Az előzetes esélylatolgatások alapján mindkét derbi nyerhető kategóriába tartozik.