Hírek

Megalakult a Weöres Sándor Színház művészeti tanácsa

2021. február 24., 13:02

A tagokat kedden mutatta be Szabó Tibor igazgató. A testület feladatairól és az évadtervekről is beszélt a sajtó munkatársainak és a társulatnak.

 

Megalakult a Weöres Sándor Színház művészeti tanácsa

Új vezetési modellel vágott neki igazgatói feladatainak Szabó Tibor. A művészeti tanács tevékenysége meghatározza majd a Weöres Sándor Színház jövőbeni profilját - jegyezte meg. Az általa felkért testületi tagok aktívan részt vállalnak előadások színpadra állításában, javaslatot tesznek a repertoárra, a társulat összetételére, más alkotók meghívására, felkutatnak fiatal szakembereket - így lehet folyamatosan megújulni képes a szombathelyi teátrum - fogalmazott az igazgató. Célja, hogy az egyes évadokat műfaji sokszínűség jellemezze.

Szabó Tibor - igazgató, Weöres Sándor Színház
“Elsősorban olyan előadásokat szeretnénk létrehozni, amelyekben nagyobb hangsúlyt kap a mozgás, a tánc, a zene. Az elmúlt években olyan fiatal kollégák szerződtek hozzánk, akik jól énekelnek, vannak régebbiek, akik szintén jó énekelnek, tehát bátran vállalhatunk musicalt is, és előbb-utóbb egy operett is összejöhet.”

A művészeti tanács munkájában részt vesz Nagy Cili színművész, rendező, Kiss Csaba rendező, drámaíró, Nagy Péter István színész, koreográfus, rendező, Sardar Tagirovsky színész, rendező és Horváth Csaba táncos, koreográfus, rendező. Az alkotók a testtudatosságot állítják majd fókuszba - hangzott el a tájékoztatón.

Horváth Csaba - rendező, koreográfus, egyetemi oktató
“A testtel való kifejezésmód lehetőségeinek a kiaknázása a színházban, ami nem egy táncosi feladat vagy nem egy mozgásművész feladat, de mindenképpen egy olyanfajta hosszan tartó, következetes és építő jellegű munka, ahol a társulatnak egy olyan nyelvnek az elsajátítására van lehetősége, ahol a színházi ábrázolásmód nemcsak a drámai alapanyagban merül ki, hanem a testtel való bánásmódban is.”

Szabó Tibor arról is beszélt, hogy küldetésének tekinti a fiatalok színházra nevelését, egy rájuk fókuszáló műhely jön létre a színházban. Szólt az évadról is, elmondta: négy produkció már elkészült, bemutásra vár, a következő évadban nyolc előadással számolnak, de ennek részleteit és a még formálódó társulat végleges összetételét májusban teszik közzé.