MNB
MNB - 2

Hírek

Megalakult Senior Masters Nyugdíjas Szövetkezet

2017. szeptember 19., 13:49

A dolgozni vágyó nyugdíjasoknak kínál munkát a napokban megalakult Senior Masters Nyugdíjas Szövetkezet. A foglalkoztatás részleteiről a Megyeházán tartottak sajtótájékoztatót.

Megalakult Senior Masters Nyugdíjas Szövetkezet

Egy országos felmérés szerint a nyugdíjasok mintegy 10 százaléka vállalna munkát, ha erre lehetősége lenne. Ezt segíti az az új szabályozás, amely a nyugdíjas szövetkezeteken keresztül kedvező feltételeket biztosít a szépkorúak foglalkoztatásához.

Majthényi László elnök, Vas Megyei Közgyűlés
„Azt látjuk, hogy nagy az érdeklődés, és én bízok benne, hogy a gazdaság különböző területein, de nem csak a gazdaságban, az oktatásban, az egészségügyben, akár a közigazgatásban is bizonyos problémák sokkal jobban megoldhatók lesznek a nyugdíjasok újbóli, vagy visszafoglalkoztatásával, hisz a több évtizedes tapasztalatukra szükség van. „

Vas megye és Szombathely Nyugdíjas Szövetsége mentorálásával a megyében elsőként alakult közérdekű nyugdíjas szövetkezet.

Dancs István elnök, Vas Megye és Szombathely Nyugdíjas Szövetsége
„Igyekszünk mindent elkövetni annak érdekében, hogy az érdekelt feleknek a lehető legelőnyösebb legyen minden területen. Előnyös legyen annak, aki munkát keres, aktív nyugdíjasnak, előnyös legyen a munkát vállalónak is, a szövetkezetnek pedig le kell bonyolítani a munkát keresők és a munkát adók közötti kapcsolatot.”

A nyugdíjasok szövetkezeti tagként, közreműködőként végeznek majd munkát. A jövedelmüket csak a 15 százalékos adó terheli.

Németh István igazgatósági elnök, Senior Masters Nyugdíjas Szövetkezet
Azt szeretnénk, hogy a nyugdíjasok minél nagyobb számban jönnének arra a lehetőségre, amit az ügyfélszolgálatunk biztosít. Ügyfélszolgálatunk az Ady tér, az MMIK épületében, a második emeleten rendelkezésre áll. Minden hétköznap hétfőtől-péntekig 8 órától 12-ig.

Itt gyűjtik össze a nyugdíjasok foglalkoztatással kapcsolatos elvárásait, amelyeket igyekeznek összehangolni a munkáltatók igényeivel. A Senior Masters Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet hivatalosan október elsejével kezdi meg a munkáját.