Hírek

Megállíthatatlan Falco

2012. január 30., 17:02

Újabb rangadót nyert a Falco-SZOVA KC Szombathely NB I-es kosárlabdacsapata: a sárga-feketék Székesfehérváron verték 73:71-re az Albacomp gárdáját. Bencze Tamás együttese továbbra is a tabella második helyén áll.

Megállíthatatlan Falco

Az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság 17. körének csúcsrangadóját játszotta Székesfehérváron az Albacomp és a Falco-SZOVA KC Szombathely. A két gárda őszi összecsapását a vasiak nyerték meg 2 ponttal, így aztán a fehérváriakat alaposan fűtötte a visszavágás vágya. Ennek megfelelően óriási iramban kezdtek a hazaiak és Hollis remeklésének köszönhetően a 7. percben már 7 ponttal vezettek. Ezt követően viszont magára talált Bencze Tamás együttese és a nyitónegyed végére már be is érte a vendéglátókat a vasi csapat. A második etap pedig már egyértelműen a sárga-feketék szája íze szerint alakult, így a félidő zárásakor már a szombathelyiek jártak előrébb 8 egységnyivel. Fordulás után szabályos üldözőversennyé alakult a mérkőzés: rendre a Falco vezetett, ám az Albacomp ott loholt a nyomában. Az utolsó két percnek 9 pontos előnnyel futhatott neki a sárga-fekete alakulat, ám a derbi vége előtt pár másodperccel már 71:71 volt az állás, köszönhetően a hibát hibára halmozó vasi együttesnek. Ekkor azonban jött Kálmán László és duplájával eldöntötte a derbi végkimenetelét: csapatkapitánya találatával 73:71-re nyert a Falco.

Bencze Tamás vezetőedző, Falco-SZOVA KC Szombathely
...

A tabella második helyén álló Falco legközelebb február 19-én Szegeden lép bajnoki mérkőzésen pályára. Addig azonban a  Magyar Kupa negyeddöntőjében is játszani fognak a sárga-feketék, ám hogy ki ellen, az csak a holnapi sorsoláson dől el.