Hírek

Megemlékezés a Péruska Mária kegyhelyen

2015. június 30., 19:57

Szent László napi-megemlékezést tartottak a Horvátzsidány közelében található Péruska Mária kegyhelyen. A zarándoklaton több szombathelyi szervezet is képviseltette magát.

Megemlékezés a Péruska Mária kegyhelyen

Huszadik alkalommal rendezték meg a tűzoltó, hagyományőrző, rendvédelmi és fegyveres szervek Szent László-napi ünnepségét. A Péruska Mária zarándoklaton ezúttal is több százan vettek részt, közülük sokan érkeztek Szombathelyről is.

Fehér Imre ny. határőr őrnagy, főszervező
“A tűzoltók kezdték ezt a zarándoklatot. Azért, mert  közösségteremtő helynek gondolták. Hogy ez a védőszentek szoborparkja,  az itt egy közösséget, bajtársi találkozót hozzon létre.”

A megemlékezés elején Bíró László, a Magyar Honvédség római katolikus püspöke három nyelven, magyarul, németül és horvátul celebrált szentmisét. Ezt követeően a megjelent szervezetek képviselői megkoszorúzták a védőszenteket ábrázoló szobrokat. Hende Csaba honvédelmi miniszter beszédében egy-egy imát kért a megjelentektől azoknak a hős pilótáknak, akik az utóbbi hetekben több esetben is életük kockáztatásával mentették a rájuk bízott repülőgépeket.

Hende Csaba honvédelmi miniszter
“Különös jelentősége van annak, hogy ezekben az időkben fegyveres erőink, honvédségünk katonái helyt álljanak. Teljesítsék kötelességüket és ennek az igen fényes példájáit láthattuk az elmúlt hetekben.”

Az ünnepség végén Bíró László püspök vezetésével a papok megáldották a környék pálinkáit, borait és természetesen a zarándoklat résztvevőit is.