Hírek

Megérkeztek a gyerekek a nardai táborba

2017. június 21., 16:40

Több mint ezer gyerek nyaralhat az idén nyáron a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász táborában Nardán. A változatos szabadidős programok mellett keresztényi értékekről, vallásról is hallhatnak a táborozók.

Megérkeztek a gyerekek a nardai táborba

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász ezüst misés áldással nyitotta meg  a 2017. évi nardai gyerektábort. A kis táborozók Árvai Ferenc egri Karitász igazgatóval közösen imádkoztak, hogy a jó Isten őrizze és óvja meg a valamennyiüket minden balesettől.

A Szentmisét követően több száz lufi emelkedett a levegőbe, jelezve, hogy az elkövetkező 8 hétben ismét gyerekzsivajtól lesz hangos a nardai Karitász tábor. A gyermekek birtokba vették a nardai plébánia kertjét, ahol focizhattak, kosárlabdázhattak, hintázhattak, vagy éppen homkozhattak. A gazdag  programból mindenki kiválaszthatta azt, ami legjobban érdekli.

"Igazából nagyon szeretem a kézműves foglalkozásokat és a légváron is nagyon szeretek csúszni."

"Foci, meg a kosár"

"Azt várom a legjobban, hogy jöjjenek a lovak, mert én szeretek lovagolni."

A szervezők kirándulni is viszik a gyerekeket, a várlátogatások különösen népszerűek a kis táborozók körében.

Horváth Sándor - néprajzkutató
"Azt gondolom, hogy talán Lékán fogjuk kezdeni. Lékán ott van a Nádasdy kripta. A Nádasdyakról érdemes beszélni. A szerelmes Orsikám, ugye Nádasdy felesége és az ő levelezése egy különösen érdekes történet, azt gondolom, hogy ez önmagában is izgalmas lesz számukra."

Ez a tábor első hete, 150 gyerekkel. Egyetlen jelentkezőt sem utasítottak el.

Tuczainé Régvári Marietta - igazgató, Szombathelyi Egyházmegyei Karitász
Azt mondtuk, hogy az idén egyetlen családnak és egyetlen gyereknek nem mondunk nemet, tehát bárki jelentkezik a karitász táborba örömmel és boldogan fogadjuk."

A karitász munkatársai mellett önkéntesek látják el a gyerekek felügyeletét, és vezetik két hónapon át  a foglalkozásokat a nardai táborban.