MNB - 2
MNB

Hírek

Megérkeztek a tankönyvek

2018. augusztus 16., 16:45

Megérkeztek a tankönyvek az iskolákba és az üzletek is felkészültek az iskolakezdésre. A tapasztalatok szerint sokan az utolsó hetekre hagyják a vásárlást, de választék így is van bőven.

Megérkeztek a tankönyvek

Matematika könyv, kémia munkafüzet, földrajz atlasz - augusztus 23-ig minden intézménybe kiszállítja a posta a tankönyveket, amelyek több vasi iskolába már megérkeztek és kiosztásra várnak. Elsőtől kilencedikig ingyenes az ellátás, tehát nem kell fizetniük a könyvekért a családoknak, a 10-12. évfolyamokba járó, iskoláztatási támogatásra jogosult diákok pedig kedvezményesen vásárolhatják meg a csomagot.

Takács Imréné -intézményvezető, Oladi Általános Iskola
“Megérkezett minden tankönyv az Oladi Általános iskolába. 28-29-én a tankönyvosztáskor minden gyermek megkapja a tankönyvét, ez azt jelenti, hogy az alsó tagozatosok számára 9 ezer forint könnyebbséget jelent,  a felső tagozatosok számára 12-15 ezer forinttal kevesebbel kell a szülőknek számolniuk ahhoz, hogy a tanévkezdés minden szülő számára zökkenőmentes legyen.”

Az idén közel 6000 új tankönyvet rendelt az intézmény 4 millió forint értékben, továbbá 1500 tartós

tankönyvet is szétosztanak majd a diákok között. A vezetőség fontosnak tartja, hogy megóvja és továbbadja a könyveket, mert az így megspórolt összeget kiegészítő munkafüzetek vásárlására, valamint a sajátos nevelési igényű tanulók számára fejlesztő taneszközök beszerzésére fordítja.

Az írószerboltokban is megkezdődött az iskolakezdés előtti beszerzési roham, a legtöbben a nyári szünet utolsó heteiben vásárolják meg a szükséges kiegészítőket. Az üzletek széles választékkal várják a családokat. Az idén is a különböző mesehősökkel, állatokkal és a nagyobb focicsapatok logóival ellátott termékek a legnépszerűbbek.

Tóth László - ügyvezető igazgató, Írókéz Papír Írószer
“Az elsősök azok akár az  50-60 ezrer forintot is elérhetik, hogyha a táskát is ideszámoljuk, a felsőbb évfolyamosoknak szerintem olyan 10-15 ezer forint között van és ahogy haladunk a felsőbb tagozatosok felé, úgy egyre kisebb összegekre van szükség, de az alsósoknak azért még mindig bele kell nyúlni a pénztárcájukba, legalábbis az alsós szülőknek bele kell nyúlni a pénztárcába.”

A szeptemberben esedékes családtámogatási ellátásokat - így például a családi pótlékot - már augusztusban kifizetik az érintetteknek, ezzel is megkönnyítve a tanévkezdést a szülők számára. A tankönyveket augusztus utolsó napjaiban vagy az első tanítási napon valamennyi szombathelyi iskolában kiosztják.