Hírek

Meghallgatják a gépészmérnök képzésre jelentkezőket

2015. január 19., 15:55

Megkezdődött a duális gépészmérnökképzésre jelentkezett fiatalok meghallgatása a Savaria Egyetemi Központban. A felvételi elbeszélgetésen az oktatásba aktívan bekapcsolódó hat Vas megyei nagyvállalat képviselői is részt vesznek.

Meghallgatják a gépészmérnök képzésre jelentkezőket

Hétfől szerdáig egymásnak adják a kilincset a duális gépészmérnöki képzésre jelentkezett fiatalok. 221 tanulni vágyót hallgatnak meg három napon át az egyetem és az oktatásban résztvevő cégek munkatársai.

Horváth Béla szakfelelős, Savaria Egyetemi Központ
A vállalatok most válogatják ki a jelentkezők közül, hogy kiket hajlandók alkalmazni a duális képzés keretében. Kik azok, akiket ők foglalkoztatnak majd a képzéssel párhuzamosan. A felvételi második része a szabályos egyetemi felvételi, amire február 15-ig kell jelentkezni.

A duális gépészmérnök képzésre 50 fiatallal köt szerződést a BPW, a Delphi, az EPCOS, az iQor, az LUK és az Opel. A cégek képviselői a tanulmányi eredményen kívül a felvételizők motivációjára, szakmai előéletére és egyéniségére is kíváncsiak.

Földes András
Miután meghallottam ezt a nagyszerű lehetőséget itt Szombathelyen, a duális képzést, szerettem volna tagja lenni ennek a csapatnak. Gondolom, hogy jó szakirányú beállítottságú vagyok, és akár a humorom is közrejátszhat.

Gerencsér Bence
Mindenképpen műszaki tárgyaink voltak, kiskorom óta ez a terület foglalkoztat. Mondhatni buszon nőttem fel, mert apa buszsofőr,

Kolonics Milán
Az LUK Savariát jelöltem meg. Náluk vagyok technikus képzésben, és úgy gondoltam, hogy az a legjobb, ha náluk folytatom a tanulmányaimat.

A hallgatók több mint egyharmada az LUK Savaria Kft-t jelölte meg első helyen.

Kenyeresné Vörös Rita személyügyi vezető, LUK Savaria Kft.
Van egy termékfejlesztő központunk, ahová nagyon sok mérnök kollégát várunk. Kialakítás alatt van a szerszámüzemünk, ahová szintén mérnök kollégákat várunk. És a termelésben is – új összeszerelő sorok fognak hozzánk kerülni, illetve a gyártás részünk is jelentősen bővülni fog.

A kiválasztott hallgatók ösztöndíjat kapnak, de az is fontos, hogy helyben tanulhatnak. A 7 félévés gépészmérnökképzés 2015. szeptemberében indul. A duális képzés keretében a gyakorlati oktatás korszerű körülmények között a vállalatoknál zajlik.