Hírek

Meghosszabbította extra ligás tagságát a Hungast-Haladás női élvonalbeli röplabdacsapata

2019. április 23., 13:36

Mucsi Péter tanítványai ugyan nem nyújtottak extra teljesítményt, azonban így simán legyűrték a Balatonfüredet.

Meghosszabbította extra ligás tagságát a Hungast-Haladás női élvonalbeli röplabdacsapata

A képlet egyszerűnek mutatkozott pénteken: ha nyer a Haladás női röplabdacsapata a Balatonfüred ellen, továbbra is extra ligásnak mondhatja magát. Az első szettben azonban kissé dadogott a hazaiak játéka, de 25:22-re hozták a játszmát. A 2. etap Wallner vezérletével sokkal meggyőzőbb Haladás-fölényt hozott. Az áthatolhatatlan sánccal és erőteljes lecsapásokkal nem tudtak mit kezdeni a vendégek. 25:10-re ezt a szettet is hozták a zöld-fehérek. Az utolsó játékrészben már 7 ponttal is vezetett a Hali, ám kapaszkodott a Füred, de hiába, mert végül 25:20-ra a 3. szett is a vasiaké volt. A 3:0-s győzelem azt jelentette, hogy jövőre is extra ligás csapata lesz Szombathelynek.

Mucsi Péter - vezetőedző, Hungast-Haladás
"Rengeteg olyan hiba volt benne, amivel ajándék pontokat adtunk az ellenfélnek. Ma belefért hál'Isten, nagyon örülünk annak, hogy ez a győzelem megvan, ez a győzelem kellett ahhoz, hogy az extra ligát meg tudjuk őrizni, úgyhogy egy kicsit most boldogság van bennünk. Majd a hibákat kiértékeljük és átbeszéljük, próbáljuk kijavítani."

A lányok legközelebb csütörtökön lépnek pályára 19 órakor, amikor a Jászberényt látják vendégül a Haladás sportcsarnokban.