MNB
MNB - 2

Hírek

Megkezdődik a szalagavatók szezonja

2019. január 04., 15:01

Hagyományosan januárban tűzik fel a szalagot a középiskolák végzős tanulóinak, amit a ballagásig illetve az érettségiig hátralévő néhány hónapban mindig magukon viselnek. Az osztályok mókás produkciókkal is készülnek az alkalomra.

Megkezdődik a szalagavatók szezonja

A bevonulást próbálják éppen a premontreis diákok. Ez az utolsó alkalom, hogy kijavítsák a pontatlanságokat, szombaton este már éles helyzetben kell megjelenniük tanáraik, társaik és szüleik előtt. Idén négy osztályban több mint 140 végzős tanuló búcsúzik az intézménytől.

Horváth Ágota - osztályfőnök
"Ez egy kicsit mindig szomorúság is, hiszen a szalagavató azt jelenti, hogy a diákok elmennek tőlünk, ugyanakkor öröm is hogy idáig eljutottak, és talán sikerült őket felkészíteni az életre."

"Most egy kicsit még hátrébb eggyel, mert a koreográfia közben jövünk előre."

A végzősök báljának hagyományos eleme a keringő, talán erre készültek a legtöbbet. Nagy izgalom előzi meg a szalagavatót, ez minden diák életében mérföldkő.

Kovács Balázs
"Ez nagyon fontos az egész osztálynak, és a közös munka kellően összehozta a társaságot."

Takács Sándor
"A szalagavató nagy lépés számunkra a felnőtté válásban, igaz ez még csak egy küszöb, majd a ballagással lépünk át ezen. Rengeteget készültünk."

Az osztályok kötetlenebb hangulatú, vicces produkcióval is készülnek.

Söptei Róza
"Színes műsorokat csináltunk, külön a fiúk, a lányok, sok a közös is, sokat éneklünk, szereplünk, az egész rólunk szól."

A sportház a szalagavatók hagyományos helyszíne, idén nyolc középiskola tartja itt a bálját.

Parais István - igazgató, AGORA Kulturális Központ
"Jónéhány helyen a szülők is itt tartották a szalagavatójukat, tekintettel arra, hogy 1963-ban épült a ház, és most a megújult technikai parkkal és a berendezéssel továbbra is kedves helyszín, családi és iskolai hagyományokat folytatunk."

A báli szezon vízkereszttől március 1-ig tart, a szalagavatók sorát az élelmiszeripari zárja.