Hírek

Megkezdődnek a Berzsenyi tér átépítési munkálatai

2017. március 17., 16:14

A megújuló központi tér kialakítása során megszűnő parkolók pótlására az Önkormányzat új parkolók létesítését is tervezi. A munkálatok ideje alatt forgalmi rend változásra és útlezárásra is számíthatnak az autóval közlekedők.

Megkezdődnek a Berzsenyi tér átépítési munkálatai

Most még az autósok használják elsősorban a Berzsenyi teret, jövőre viszont már egy megújult közterülettel fog gazdagodni a belváros.

Puskás Tivadar - polgármester
"Itt vannak a város legpatinánsabb épületei ezért a megérkezés terét akarjuk ebből kialakítani, amit a gyalogosok, a városlakók, az idelátogatók igénybe vehetnek."

A beruházás célja a városon átmenő forgalom csillapítása, illetve egy új központ kialakítása.

Takátsné Tenki Mária - elnök, Jogi- és Társadalmi Kapcsolatok Bizottság
"Remélhetőleg egy nagyon szép megújult terünk, és nagyon szép két utcánk lesz, hiszen a Szily és a Hollán Ernő utcára is kiterjed a beruházás."

A munkálatok március 20-án kezdődnek meg, melynek következtében új funkciót kap a tér.

Hegyi Zoltán - ügyvezető igazgató, Swietelsky Magyarország Kft.
"Az új funkció abból fog állni, hogy a forgalmat meglehetősen kiszorítják a tervezők és a döntéshozók, akik ezt a projektet megálmodták. Megszűnik a Berzsenyi téren lévő parkoló, és itt egy parkos, ligetes, három szökőkutas tér fog kialakulni."

Az építés ideje alatt és utána véglegesen ötvenöt darab parkolóhely szűnik meg. A megszűnő parkolók helyett a Kőszegi utcában lévő tömbbelsőben, a NAV épülete mögötti parkoló meghosszabbításával közel ötven parkoló jön majd létre.

Lakézi Gábor - osztályvezető, Városüzemeltetési Osztály
"Tovább fogja enyhíteni a helyzetet az a tény, hogy az egykori parkolóövezetnek szánt területen tervezzük egy új parkoló létesítését. Ennek az előkészületei megindultak, tehát ott is egy százas nagyságrendű parkolóhely fog létesülni."

A tervek szerint az év végére újul meg teljesen a Berzsenyi tér és környezete.