MNB
MNB - 2

Hírek

Megkezdődött a 2016/17-es tanév hallgatóinak toborzása a szombathelyi gépészmérnök-képzésre

2016. szeptember 22., 16:46

Több mint 300 középiskolás hallgatta meg a duális képzés és partnercégeinek toborzó előadásait a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Gépipari és Informatikai Szakgimnáziumában.

Megkezdődött a 2016/17-es tanév hallgatóinak toborzása a szombathelyi gépészmérnök-képzésre

A Gépipari és Informatikai Műszaki Szakgimnázium tornaterméből indult útjára az idei, középiskolás diákokat tájékoztató rendezvénysorozat.

Horváth Béla - szakfelelős, egyetemi tanár - NymE - TTMK - Savaria Műszaki Intézet
"Már harmadszor vagyunk itt és indítjuk a road-show-t azért, hogy meggyőzzük a fiatalokat, hogy válasszák a műszaki pályát és ezen belül is ha lehet a duális gépészképzést." Válasszák azért, mert alapos gyakorlati ismeretekkel fognak rendelkezni a képzés végére"

A road-shown részt vevő diákokat Puskás Tivadar köszöntötte, aki kiemelte, hogy számtalan lehetőség közül választhatnak a fiatalok, akik a szombathelyi felsőoktatás mellett döntenek.

Puskás Tivadar - polgármester
"Két éve az a lehetőség is adott, hogy a műszaki pályán, a műszaki felsőfokú képzésben vehessenek részt."

Idén már 11 cég vesz részt a szombathelyi duális mérnökképzésben, akik szintén képviseltetik magukat a felvételi road show-n. A vállalatok ízelítőt adnak azokból az ismeretekből, amit a leendő hallgatók a duális szemeszterekben elsajátíthatnak.

Nyul Gábor - műszaki szakképzési vezető, EPCOS
"Nagyon sok, a 6 féléves, 7 féléves képzésnek nagyon sok eleme van, ami nagyon összetett Megemlítünk néhány súlypontot, hogy mik azok az elemek amikre nagy súlyt fektet minden vállalat."

A leendő hallgatók megismerkedhetnek a képzés során elsajátítható technológiákkal és az ösztöndíjrendszerrel is. Idén már két évfolyamon folyik gépészmérnök-képzés Szombathelyen, így a most induló road-show-n már tapasztalatokról is be tudnak számolni a szervezők az érdeklődőknek.