Hírek

Megkezdődött a 84. Ünnepi Könyvhét és a 12. Gyermekkönyvnapok

2013. június 06., 18:13

 Szombathelyen  a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Könyvtára „felolvashow”-val ünnepelt csütörtökön.

Megkezdődött a 84. Ünnepi Könyvhét és a 12. Gyermekkönyvnapok

Az óvodásoktól az általános iskolásokon át, az idősebb olvasóknak is szóltak a programok a felolvashow-pontokon, Szombathelyen, az ünnepi könyvhéthez kapcsolódva, immár harmadszor.

Janzsóné Sipos Melinda, könyvtáros, a felolvashow szervezője, NYME-SEK
„Én azt gondolom, hogy ennek mindig fontos üzenete van, mi azt vesszük észre, hogy egy-egy ilyen program után például a középiskolások beiratkozása jelentősen megnövekszik, sőt vannak olyan általános iskolások is, akik érdeklődnek az egyetemi könyvtár iránt.”

Papírszínház, verses-játékos foglalkozások, interaktív műsorok – színes és mozgalmas könyves programok várták a kisebbeket és a nagyobbakat az egész városban.

Dr. Czetter Ibolya, oktatási dékánhelyettes, intézetigazgató – Irodalomelméleti Intézeti Tanszék, főiskolai tanár
„Azt gondolom, hogy mindenki, aki a kultúrát félti, és a kultúrát fontosnak tartja a mai korban, annak az olvasás azért is fontos, mert általa a saját világát is bővítheti, olyan ismereteket tudhat meg, amelyek csak a könyvekben vannak meg.”

Olvasópont volt például a Berzsenyi Dániel Könyvtár, az Iseum, a Szent Norbert templom, de még a villamos is, a Smidt Múzeum kertjében, valamint a Weöres Sándor szobor.

Nagyné Korompai Kyri, könyvtáros
„Szerintem a fiatalok olvasnak, és nagyon sokfélét olvasnak és volt már itt olyan lány, aki a saját novelláját olvasta fel a többieknek. Néha meglepetéseket is okoznak, hogy milyen komoly könyveket hoznak magukkal, néha meg a Szent Johanna Gimit.”

A 84. Ünnepi Könyvhét június 10-ig kínál programokat országszerte, így Szombathelyen is.